10:55 17.07.2021

Порошенко в роковини катастрофи MH17: з кожним днем світ наближається до очікуваного вироку за цей злочин

2 хв читати
Порошенко в роковини катастрофи MH17: з кожним днем світ наближається до очікуваного вироку за цей злочин

Із перших хвилин після аварії МН17 над окупованим Донбасом ні в кого не було сумнівів у тому, хто винен у катастрофі, хто відповідальний за смерті пасажирів та членів екіпажу, наголосив у річницю трагедії п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко.

"Справедливість не дається поспіхом, вона потребує часу і стратегічного бачення. Як і в ті далекі часи, я і сьогодні не маю жодних сумнівів у правильності рішення України передати нідерландській стороні права очолити міжнародне розслідування. Ми ключових свідків російській стороні не видавали, спецоперацій не зривали, на відміну від нинішніх керманичів. Натомість планомірно і професійно наближали день встановлення істини", – зазначив Порошенко, повідомляє прес-служба політсили.

Він наголосив, що завдяки діяльності Спільної слідчої групи у складі Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України відомо, що літак був збитий російським зенітно-ракетним комплексом "Бук", що належить російським військам і доставлений з території РФ.

"Сім довгих років триває розслідування, але з кожним днем світ наближається до завершення судового розгляду і очікуваного вироку. Як і в перші хвилини трагедії рейсу МН17, не маю сумнівів, що істина буде встановлена. Наше спільне завдання – притягнути усіх причетних до цього теракту до відповідальності. Ми пам’ятаємо", – заявив Порошенко.

Як повідомлялося, літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Усі 298 людей, що перебували на борту, загинули.

У вересні 2016 року слідство у справі про катастрофу оприлюднило висновки, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною із ЗРК "Бук", а згодом оголосило про ймовірну приналежність цього "Бука". За даними ССГ, йшлося про ракетну установку російської 53 зенітної ракетної бригади, дислокованої в Курську. За версією слідчих, ця установка була передана НЗФ на Донбасі.

19 травня 2019 року слідча група офіційно назвала чотирьох обвинувачених у причетності до загибелі рейсу МН17: росіяни Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубінський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко. Усі вони, як повідомлялося, до суду не з’явилися. Тільки один з них – Пулатов, представлений адвокатами з нідерландської фірми, яким допомагає російський адвокат Кутіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА