18:05 05.08.2021

Венедіктова анонсувала розсекречення результатів розслідування Іловайської трагедії

2 хв читати
Венедіктова анонсувала розсекречення результатів розслідування Іловайської трагедії

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова зазначає, що прокуратура робить кроки, спрямовані на забезпечення достатнього рівня публічності та відкритості результатів розслідування Іловайської трагедії, повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора України в четвер.

"Ми ухвалили рішення про необхідність розсекречення матеріалів кримінального провадження щодо організації та проведення бойових дій у районі міста Іловайська. Служба безпеки України вже скерувала відповідні клопотання про розсекречення документів до Генерального штабу ЗС України та інших органів для ухвалення відповідних рішень", - сказала Венедіктова.

За її словами, наразі триває робота над удосконаленням офіційного веб-сайту Офісу генерального прокурора, де з'явився окремий розділ, присвячений подіям поблизу Іловайська. "Кожен зможе в будь-який час отримати інформацію про хід та результати слідства, а також ознайомитися із фотокопіями розсекречених матеріалів. Суспільство має знати правду", - резюмувала Венедіктова.

Як повідомлялося, наприкінці серпня 2014 року поблизу Іловайська Донецької області російські найманці і підрозділи Збройних сил РФ, що вторглися на Донбас, оточили українські добровольчі батальйони, підрозділи МВС і ЗСУ, а згодом розстріляли українських військових, які після досягнення представниками армій двох країн відповідної домовленості виходили з оточеного міста так званим зеленим коридором.

Під час цих подій, за інформацією Генеральної прокуратури України, загинули 366 українських вояків, 429 отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 потрапили в полон, ще близько восьми десятків вважаються зниклими безвісти. Крім того, Збройні сили України зазнали втрат в озброєнні та військовій техніці на суму майже 300 млн грн.

Улітку 2019 року газета The Guardian повідомила про доповідь британської дослідницької групи Forensic Architecture щодо участі РФ у боях поблизу Іловайська в Україні в 2014 році. За словами дослідників, вони зібрали і каталогізували численні знімки із супутників із зображенням російських озброєних конвоїв на території України, а також фотографії танка Т-72Б3. Дослідники зазначають, що на той час вони перебували на озброєнні лише у російської армії.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА