16:41 08.08.2021

Усі КПВВ для пропуску громадян через лінію розмежування на Донбасі з боку підконтрольної Україні території відкриті – штаб ООС

2 хв читати
Усі КПВВ для пропуску громадян через лінію розмежування на Донбасі з боку підконтрольної Україні території відкриті – штаб ООС

За рішенням командувача Об'єднаних сил всі контрольні пункти в'їзду-виїзду для пропуску громадян через лінію розмежування на Донбасі повністю відкриті з боку підконтрольної Україні території, повідомляє прес-центру штабу Операції Об'єднаних сил (ООС) в неділю.

Зазначається, що КПВВ працюють щодня з 08.00 до 16.00, однак рух громадян у більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблоковано з боку тимчасово окупованої території України.

"Навпроти КПВВ "Новотроїцьке" окупанти знімають блокування руху тільки для окремих громадян, двічі на тиждень – у понеділок і п'ятницю. У ці дні лінію розмежування в контрольному пункті перетнули 645 осіб і 91 транспортний засіб на тимчасово окуповану частину Донбасу, одночасно 601 людина і 97 транспортних засобів проїхали на підконтрольну українській владі територію", – йдеться в повідомленні, оприлюдненому в Фейсбуці.

У ньому уточнюється, що з семи діючих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється тільки в "Станиці Луганській".

"Загалом за тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 11 903 особи, а на контрольовану територію – 12 548 осіб", – уточнюють у штабі ООС.

Там наголошують, що під час заходів контролю прикордонники виявили 4 громадян, які прямували на контрольовану територію за частково підробленими документами. До Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінальних злочинів.

"Через КПВВ "Новотроїцьке" проїхало два вантажні автомобілі з гуманітарним вантажем. Міжнародний Комітет Червоного Хреста для населення тимчасово окупованої території України доставив будівельні матеріали. Загальна вага гуманітарної допомоги становити близько 35,4 тонн", – уточнюється в повідомленні.

У штабі ООС нагадують, що з 5 серпня у зв'язку з карантином у контрольних пунктах змінено умови перетину лінії розмежування.

"Громадяни України, які мають самоізолюватися під час прямування на контрольовану територію, зобов'язані встановити та активувати мобільний додаток системи "Вдома". У разі неможливості встановлення мобільного додатку вони мають перебувати на обсервації. А іноземцям під час перетину лінії розмежування крім цього необхідно мати поліс страхування", – наголошують у штабі ООС.

Українські військові відзначають, що наразі діє широкий перелік категорій громадян, до яких самоізоляція не застосовується.

"З повним переліком категорій осіб, які не підлягають самоізоляції, можна ознайомитися заздалегідь. Також самоізоляція припиняється у разі отримання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який проведено після перетину КПВВ. Також обов'язковою умовою залишається проходження температурного скринінгу та перебування на КПВВ у захисній масці (респіраторі) з дотриманням соціальної дистанції", – резюмують у штабі ООС.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА