10:43 13.08.2021

Венедіктова обговорила з Крістіною Квін "Кримську платформу" і боротьбу з корупцією в Україні

2 хв читати
Венедіктова обговорила з Крістіною Квін "Кримську платформу" і боротьбу з корупцією в Україні

 

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова провела зустріч із тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін, під час якої вони обговорили "Кримську платформу", боротьбу з корупцією, а також питання співпраці щодо розвитку прокуратури.

"Крим – це Україна і навколо цього об’єднується весь світ. Обговорили з тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін "Кримську платформу", - написала Венедіктова у Facebook у п'ятницю.

Вона зазначила, що підтримка міжнародних партнерів і їх "проактивні дії" для деокупації півострова, а також рішуче засудження порушень прав людини та військових злочинів там, є запорукою повернення тимчасово окупованих територій і залучення до відповідальності винних.

Окрім того, Венедіктова повідомила, що під час зустрічі сторони обговорювали питання боротьби з корупцією в Україні.

"Надзвичайно важливим в цьому контексті є незалежний і чесний конкурс на посади керівництва САП. Боротьба з корупцією та її превенція - це завдання всіх державних інституцій в Україні", - наголосила генпрокурор.

Вона додала, що також окремо обговорювали питання співпраці щодо розвитку прокуратури загалом.

"Після завершення реформи кадрового перезавантаження нині тривають внутрішні трансформації: спеціалізація прокурорів, розробка стандартів роботи, диджиталізація та дебюрократизація інституції", - резюмувала Венедіктова.

"Кримська платформа" - новий консультативний і координаційний формат, ініційований Україною для підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію, а також досягнення головної мети – деокупації Криму і повного відновлення суверенітету України над півостровом.

Офіційно діяльність "Кримської платформи" буде заснована на інавгураційному саміті, проведення якого заплановано 23 серпня 2021 року в Києві. Свою участь у саміті вже офіційно підтвердили 38 країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА