07:29 18.08.2021

Денісова: Суд заарештував трьох із п'яти затриманих кримських татар

2 хв читати
Денісова: Суд заарештував трьох із п'яти затриманих кримських татар

Під час незаконних обшуків у будинках кримських татар у вівторок трьом з п'яти затриманих осіб обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, повідомила уповноважена Верховної Ради Людмила Денісова.

"Раіф Февзієв перебуватиме в СІЗО м. Сімферополя до 12 жовтня, а Джеббар Бекіров до - 11 жовтня. Їм інкриміновано "організацію діяльності "Хізб ут-Тахрір". Рустем Таїров, за "звинуваченням в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", перебуватиме в СІЗО до 11 жовтня", - написала Денісова в Telegram-каналі.

За її словами, незаконні обшуки в приміщеннях кримських татар проводилися без допуску адвокатів та вручення відповідних процесуальних документів кримськотатарською мовою, що є порушенням ст.6 Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

Омбудсмен вимагає негайного звільнення затриманих, а також закликала міжнародну спільноту посилити тиск на Росію.

"Переслідування окупаційною владою кримських татар є релігійно мотивованими і вимагаю негайно звільнити наших співгромадян", - зазначила вона.

Денісова зазначила, що в середу в Ленінському районному суді Севастополя відбудеться обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою незаконно затриманим Рустему Мурасову і Зауру Абдуллаєву. Їм інкримінується "участь в організації "Хізб ут-Тахрір".

Крім того, в Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону відбудеться судове засідання у так званій "справі Хізб ут-Тахрір" щодо учасників так званої "Бахчисарайської третьої групи", до якої входять Сейтумер Сейтумеров, Осман Сейтумеров, Амет Сулейманов і Рустем Сейтмеметов. Під час засідання очікується розгляд справи по суті.

"Закликаю міжнародну спільноту посилити тиск на країну-агресора для припинення цинічних переслідувань з політичних і релігійних мотивів корінного народу України - кримських татар", - підсумувала Денісова.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА