15:30 26.08.2021

"Укравтодор" відкрив рух оновленим мостом через Північно-Кримський канал

2 хв читати

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") відкрило рух оновленим мостом через Північно-Кримський канал між містами Нова Каховка і Таврійськ на Херсонщині.

Як наголошується у повідомленні "Укравтодору" в четвер, міст реконструювали в рамках програми президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво" за п'ять місяців.

"Побудований понад 60 років тому на дорозі Р-47 Херсон - Нова Каховка - Генічеськ, 111-метровий міст забезпечує рух мережею державних південних доріг, що з'єднує правобережну та лівобережну Україну і тимчасово окупований Крим", - зазначено в повідомленні.

Згідно з ним, ремонтні роботи розпочалися у березні цього року. Покриття мостового полотна і тротуарів дорожники облаштували на основі метилметакрилату, застосувавши гідроізоляційну систему Bridgemaster.

"Це високоефективне зносостійке та антиковзне покриття для мостових настилів: воно швидко твердне, навіть при температурі 0ºC, має високу стійкість до деформації навіть при підвищених температурах, будь-яке пошкодження легко ремонтується, ідеально підходить для конструкцій, що піддаються великому транспортному навантаженню", - уточнюють в "Укравтодорі".

Зазначається також, що на мосту вже нанесли дорожню розмітку і встановили нові дорожні знаки. Підрядній організації залишилося розібрати тимчасові споруди, завершити монтаж споруд поверхневого водовідведення та планування ґрунту укосів.

"Після завершення реконструкції міст відповідає сучасним навантаженням, а проїзд автотранспорту та пішохідний прохід став безпечним і комфортним, зокрема за рахунок розширення габариту проїзду до 9 м і ширини тротуару до 1,8 м", - повідомили в "Укравтодорі".

Як повідомлялося, програма "Велике будівництво" стартувала на початку 2020 року - будівництво доріг є одним із пріоритетів для української влади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА