16:50 26.08.2021

Таліби заборонять музику в Афганістані, зате дозволять жінкам виходити з дому без чоловіків

2 хв читати
Таліби заборонять музику в Афганістані, зате дозволять жінкам виходити з дому без чоловіків

Рух "Талібан", який захопив владу в Афганістані, готовий, наскільки це можливо, рухатися в ногу з часом, продовжуючи водночас спиратися на закони ісламу: музика буде заборонена, зате жінки зможуть виходити з дому у повсякденних справах без супроводу родича чоловічої статі, заявив в інтерв'ю The New York Times представник руху Забіхулла Муджахід.

"Музика заборонена в ісламі. Але ми сподіваємося, що зможемо переконати людей не робити таких речей (слухати музику - ІФ), замість того, щоб тиснути на них", - сказав він.

За словами Муджахіда, таліби прагнуть "відновити країну, зруйновану десятиліттями війни".

"Ми хочемо побудувати майбутнє і забути про те, що відбувалося в минулому", - сказав він.

Муджахід торкнувся теми щодо долі жінок Афганістану, спосіб життя яких після приходу до влади талібів турбує світову громадськість. Він заявив, що в довгостроковій перспективі жінки зможуть повернутися до своїх повсякденних справ. За його словами, побоювання, що таліби примусять жінок залишатися вдома і повністю закривати обличчя на публіці, безпідставні. Муджахід додав, що вимогу, щоб жінку на публіці супроводжував чоловік-родич, трактували неправильно. За його словами, це стосується лише поїздок тривалістю три дні та більше.

"Якщо вони ходять до школи, офісу, університету чи лікарні, їм не потрібен махрам (чоловік, який супроводжує, - ІФ)", - сказав він.

Однак поки що він рекомендує жінкам Афганістану залишатися вдома, доки всіх членів угруповання навчать, як правильно звертатися і поводитися з ними.

Говорячи про евакуацію іноземцями афганців, які працювали з міжнародними силами в Афганістані, він заявив, що тих, хто має документи, які дають право на виліт за кордон, не зупиняють на в'їзді в аеропорт.

"Ми сказали, що людям, які не мають належних документів, не дозволено виїжджати. Їм потрібні паспорти та візи до країн, до яких вони збираються, а потім вони можуть полетіти літаком. Якщо їхні документи дійсні, то ми не запитуватимемо, що вони раніше робили", - заявив Муджахід.

Водночас він висловив розчарування у зв'язку з операцією з евакуації афганців до країн Заходу.

"Вони не повинні втручатися в справи нашої країни і позбавляти наших людських ресурсів: лікарів, професорів та інших людей, які нам потрібні тут. В Америці вони можуть стати прибиральниками або кухарями. Це нелюдяно", - сказав Муджахід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА