18:04 15.09.2021

У Монголії від коронавірусу померли два бобри - ЗМІ

1 хв читати
У Монголії від коронавірусу померли два бобри - ЗМІ

Коронавірусна хвороба стала причиною смерті двох бобрів у Монголії, свідчать результати проведених лабораторних випробувань, повідомляє агентство "Сіньхуа" із посиланням на управління монгольської ветеринарної служби.

"Два бобри загинули за загадкових обставин у нашій країні минулого місяця, і результати лабораторних досліджень показали, що причиною смерті став COVID-19", - заявив журналістам агентства монгольський експерт Адіясурен Тувшинбаяр.

Зазначається, що це перші підтверджені випадки смерті тварин у країні через COVID-19.

"За даними Національного центру зоонозних захворювань (NCZD) країни, мертві бобри були з Центру розведення бобрів при Департаменті довкілля столиці Улан-Батора, ще у семи бобрів цього центру був позитивний результат на вірус", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що перші випадки інфікування коронавірусом бобрів у центрах розведення були підтверджені в серпні. Тварини ймовірно заразилися коронавірусом від людей.

У сімох інфікованих тварин підтвердили "дельта"-штам коронавірусу. Пізніше у них проявилися симптоми захворювання, зокрема кашель і нежить, однак завдяки своєчасному лікуванню бобрів вдалося врятувати.

Крім них, випадки зараження коронавірусом у Монголії підтвердили у двох домашніх кішок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА