20:41 21.09.2021

"Ресурсний" законопроект пропонує скасування пільг для виробників курятини - нардеп

2 хв читати

До "ресурсного" законопроекту про забезпечення збалансованості бюджетних надходжень (№5600) до другого читання внесено поправки, які скасовують пільги для виробників курятини та зобов'язують їх сплачувати податок на прибуток, повідомив у Facebook народний депутат від фракції "Слуга народу" Олексій Устенко, коментуючи засідання своєї фракції, яке відбулося в понеділок увечері.

Крім того, внесені поправки пропонують зберегти раніше запропонований розмір мінімального податкового зобов'язання на землі, що перебувають в обробці, з яких наразі не сплачуються податкові відрахування для юросіб. Так, розмір нарахованого мінімального податкового зобов'язання (МПЗ) на оброблювану юрособою земельну ділянку запропоновано зберегти на рівні 5% від показника його нормативної грошової оцінки (НГО), тоді як для фізосіб - зменшити вдвічі, до 2,5% від НГО ділянки.

"Пільги для виробників курятини прибираються, вони платитимуть (податок на прибуток - ІФ). Встановлено податок на гектар розміром 5% для юросіб і 2,5% для фізосіб за межами населених пунктів", - написав він.

За його даними, внесені поправки передбачають серед податкових ініціатив законопроекту №5600 вилучення з IV групи спрощеної системи оподаткування аграріїв, які займаються розведенням домашньої птиці, страусів і перепелів і виробництвом м'яса свійської птиці. На відміну від інших фермерів вони повинні будуть платити податок на прибуток.

"Розглядатимемо постатейно, за скороченою процедурою, найімовірніше, в четвер", - написав Устенко про плани фракції "Слуга народу" щодо розгляду "ресурсного" законопроекту.

Як повідомлялося, народний депутат Ніна Южаніна минулого тижня написала, що комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту підтримати поправку, яка виключає виробників м'яса птиці зі спрощеної системи оподаткування. Для них, за винятком виробників курятини, передбачатимуться пільги зі сплати податку на прибуток на п'ять років.

Всеукраїнська аграрна рада (ВАР) минулого тижня заявила, що комітет урахував низку поданих нею поправок до другого читання законопроекту №5600.

За її даними, парламентський комітет урахував правку, яка пропонує відкласти нарахування МПЗ на 2022 рік замість 2021 року в початковій редакції документа. Отже, МПЗ за 2022 рік агровиробники сплатять у 2023 році.

ВАР зазначила, що також враховано її пропозицію знизити розмір нараховуваного на ділянку землі МПЗ з 5% від показника його нормативної грошової оцінки до 4%. Раніше організація пропонувала знизити до 3,5% цей коефіцієнт, необхідний для розрахунку розміру МПЗ.

https://www.facebook.com/ustenko.oleksii/posts/550652889526302

 

20:31:26 EEST-3

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА