16:52 11.10.2021

Майже 97% госпіталізованих із коронавірусом українців не вакциновані - Ляшко

2 хв читати
Майже 97% госпіталізованих із коронавірусом українців не вакциновані - Ляшко

За минулий тиждень в Україні зареєстровано 90 079 випадків зараження коронавірусом, що на 25 тисяч більше, ніж тижнем раніше, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як повідомляє прес-служба президента, відповідну заяву глава уряду зробив у понеділок під час селекторної наради з питань протидії пандемії COVID-19, яка відбулася під головуванням президента Володимира Зеленського.

"Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що за минулий тиждень у країні зафіксовано 90 079 нових випадків COVID-19, тоді як тижнем раніше було виявлено 64 606 випадків. Таким чином, динаміка зростання продовжує зберігатися, найбільше хворих виявлено у четвер – 16 362", - ідеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що єдиною можливістю уникнути повного локдауну в Україні є вакцинація.

Так, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що нині серед госпіталізованих із COVID-19 майже 97% - невакцинованих. "Це і є підтвердженням ефективності вакцинації", - наголосив чиновник.

У свою чергу керівництво Національної поліції та Служби безпеки України доповіло про боротьбу з підробленням ПЛР-тестів і COVID-сертифікатів.

"Було також заявлено про наміри робити вибіркові перевірки дотримання карантинних обмежень у закладах громадського харчування, кінотеатрах та інших місцях масового перебування людей", - зазначають в Офісі президента.

Там додають, що Віктор Ляшко під час наради також розповів про впровадження електронної системи управління запасами лікарських засобів і медичних виробів e-Stock, яка буде надавати інформацію про наявність тих чи інших ліків у вітчизняних лікарнях.

"Президент попросив долучитися до процесу віце-прем'єр-міністра – міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, щоб прискорити запуск цієї системи", - резюмують в ОП.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА