08:10 12.10.2021

МінТОТ: У Станиці Луганській підконтрольна російським найманцям адміністрація блокує роботу КПВВ

2 хв читати
МінТОТ: У Станиці Луганській підконтрольна російським найманцям адміністрація блокує роботу КПВВ

У Станиці Луганській підконтрольна російським найманцям адміністрація в окремих районах блокує роботу КПВВ, повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (МінТОТ).

"З 10 жовтня 2021 підконтрольна Російській федерації окупаційна адміністрація в окремих районах Луганської області України блокує роботу КПВВ у Станиці Луганській. Це робиться виключно з пропагандистських міркувань і суттєво погіршує гуманітарну ситуацію, потреби людей свідомо ігноруються", - йдеться в повідомленні.

Згідно з наявною інформацією, окупаційні режими здійснюють пропуск людей, які слідують з непідконтрольних територій на контрольовану українським урядом територію, лише за наявності реєстрації на підконтрольній території. Пропуск осіб, зареєстрованих на тимчасово окупованій території, фактично здійснюється лише в разі смерті родичів на підконтрольній території України і якщо особа направляється на лікування.

Зазначається, що з боку української влади зроблено все необхідне для гарантування безпечного руху через КПВВ. Крім того, протягом жовтня Мінреінтеграції має намір завершити облаштування багатофункціональної сервісної зони на КПВВ у Станиці Луганській.

"Мінреінтеграції розцінює такі дії як черговий акт тиску з боку російської окупаційної адміністрації на жителів тимчасово окупованої території, порушення міжнародно-гуманітарного права і свобод громадян", - заявили в МінТОТ.

Разом із тим, за словами віце-прем'єр-міністра України, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова подібні блокування вже здійснювали на КПВВ.

"Ми вже проходили блокування окупаційними режимами РФ КПВВ через те, що діти з ТОТ проявили активність під час вступної кампанії у вільній території України. А з листопада минулого року блокується робота КПВВ в Щасті, де було створено режимну і сервісну зони, щоб громадяни, які перетинають лінію зіткнення, могли отримати банківські, адміністративні послуги. Вже майже рік всі ці послуги залишаються доступними", - цитує прес-служба МінТОТ слова Резнікова.

Міністр зазначив, що в цей раз причиною блокування теж стало відкриття багатофункціональної сервісної зони на КПВВ у Станиці Луганській, яке заплановано до кінця 2021 року. "Блокування лінії зіткнення окупаційна адміністрація використовує як додатковий засіб тиску на людей, які і так перебувають у них у заручниках. Блокуючи КПВВ окупанти позбавляють багато сімей єдиного стабільного джерела доходів - українців пенсій і соціальних виплат, доступу до медикаментів тощо. Ситуація критична і люди це розуміють", - зазначив Резніков.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА