07:51 19.10.2021

Місія ОБСЄ відновила діяльність зі своєї бази в Горлівці

1 хв читати
Місія ОБСЄ відновила діяльність зі своєї бази в Горлівці

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відновила патрулювання зі своєю передової патрульної бази в Горлівці, повідомляється в Оперативному звіті СММ ОБСЄ № 22/2021 на сайті організації.

"О 15:40 18 жовтня команда Місії зазначила, що раніше зафіксовані навісний замок і ланцюг прибрали з автомобільних воріт передової патрульної бази (ППБ) Місії в н. п. Горлівка (непідконтрольний уряду, 39 км на північний схід від Донецька) і що ці ворота були відкриті. Перед будівлею ППБ спостерігачі бачили раніше встановлений намет, однак не зафіксували людей і транспортних засобів поблизу. Команда СММ покинула ППБ Місії для здійснення патрулювання і повернулася о 16:03", -зазначили в звіті.

Як повідомлялося, незаконні збройні формування з 17 жовтня не випускали двох співробітників СММ ОБСЄ із приміщення передової патрульної бази в тимчасово окупованій Горлівці і вимагали звільнення затриманого 13 жовтня Збройними Силами України члена НЗФ, громадянина Росії Андрія Косяка поблизу Золотого. Відповідний наказ віддав так званий "мер" міста.

Українська делегація в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з Донбасу розцінює утримання спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в приміщенні передової патрульної бази в тимчасово окупованій Горлівці (Донецька обл.) як захоплення їх у заручники.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА