12:02 13.11.2021

Зеленський привітав Мустафу Джемілєва з 78-річчям: Нам усім дуже пощастило жити в одну епоху з цією великою людиною

2 хв читати
Зеленський привітав Мустафу Джемілєва з 78-річчям: Нам усім дуже пощастило жити в одну епоху з цією великою людиною

Президент України Володимир Зеленський привітав лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва з 78-річчям, назвавши його прикладом незламної віри та невтомної боротьби за відновлення прав кримських татар.

"Сьогодні своє 78-річчя святкує національний лідер кримських татар, перший голова меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. Нам усім дуже пощастило жити в одну епоху з цією великою людиною, ім’ям якої називають вулиці й парки в турецьких містах! Адже Мустафа-ага – це приклад незламної віри, стійкості духу та невтомної боротьби за відновлення прав кримськотатарського народу", - написав Зеленський у своєму Telegram-каналі.

Президент нагадав, що Джемілєв зазнав репресій і переслідувань з боку радянської влади, однак він не переставав боротися, допоки кримські татари не здобули право повернутися на рідну землю.

"І сьогодні, коли Крим окупувала Російська Федерація, коли кримськотатарський народ знову не може почуватися вільно й безпечно на своїй землі, коли кримчан знову залякують, переслідують, викрадають і безпідставно кидають за ґрати, Мустафа Джемілєв як справжній лідер надихає свій народ, дає сили і зміцнює віру в те, що й цього разу ворог буде подоланий і ми повернемо наш Крим", - зазначив глава держави.

Зокрема, Зеленський висловив упевненість, що "разом ми обов'язково переможемо, і один із наступних днів народження Мустафи-аги святкуватимемо в нашому Криму за чашкою запашної кави під українським та кримськотатарським прапорами".

"Вірю, це обов'язково станеться. А сьогодні вітаю шановного Мустафу Джемілєва з днем народження, бажаю міцного здоров'я, наснаги, добробуту родині та перемоги!" - підсумував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА