16:53 01.12.2021

Україна може використати прямі переговори з РФ, але "нормандський формат" має залишатися - в. о. першого заступника глави української делегації у ТКГ

1 хв читати
Україна може використати прямі переговори з РФ, але "нормандський формат" має залишатися - в. о. першого заступника глави української делегації у ТКГ

Для мирного врегулювання ситуації на Донбасі Україна може використати прямі переговори з Російською Федерацією, але "нормандський формат" має залишатися, вважає народний депутат від фракції "Слуга народу", який тимчасово виконує обов'язки першого заступника глави української делегації у Тристоронній контактній групі (ТКГ) з питань Донбасу Андрій Костін.

"Якщо є можливість досягти принципових рішень, які будуть пов'язані із встановленням миру та поверненням наших територій, то я підтримую позицію президента щодо можливості прямих переговорів із президентом Російської Федерації", - сказав Костін у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також переконаний, що у разі проведення таких переговорів із президентом Росії Україні не варто відмовлятися від "нормандського формату".

"Що стосується переговорів у "нормандському форматі", то вони мають проводитися паралельно. Ми дуже цінуємо зусилля наших партнерів із Німеччини та Франції, які допомагають нам досягти взаєморозуміння з ключових питань урегулювання у "нормандському форматі". Цей формат також має залишатися", - зазначив народний депутат.

Раніше у середу президент України Володимир Зеленський, звертаючись зі щорічним посланням до парламенту та українського народу про внутрішнє та зовнішнє становище країни, заявив, що війну на Донбасі неможливо зупинити без прямих переговорів із Росією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА