22:26 09.12.2021

Корабель ВМС України "Донбас" ліг на зворотний курс від Керченської протоки, на запити РФ не реагує - ФСБ Росії

1 хв читати
Корабель ВМС України "Донбас" ліг на зворотний курс від Керченської протоки, на запити РФ не реагує - ФСБ Росії

Український військовий корабель "Донбас" змінив курс, проте на запити не відповідає, повідомили "Інтерфаксу" у четвер у Центрі громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ.

"Корабель управління "Донбас" ліг на зворотний від Керченської протоки курс, на запити не реагує. Дії екіпажу українського корабля розцінюються як провокаційні і такі, що створюють загрозу безпеці мореплавання", - повідомили в ЦГЗ.

Як повідомляли в ЦГЗ, вранці у четвер корабель управління "Донбас" ВМС України знявся з рейду порту Маріуполь і вирушив у напрямку Керченської протоки.

"Заявок відповідно до Обов'язкових постанов у морському порту Керч, затверджених наказом міністерства транспорту РФ від 21 жовтня 2015 р. № 313, на проходження Керч-Єнікальським каналом українською стороною подано не було", - наголосили у ФСБ.

О 13:45 корабель берегової охорони прикордонної служби ФСБ Росії, що супроводжує "Донбас", попередив про необхідність дотримання російського законодавства в частині, що стосується подання необхідних заявок на проходження Керченською протокою.

"Отримано відповідь, що слідувати через Керченську протоку не планує", - повідомили в ЦГЗ.

Зазначені дії створюють загрозу безпеці мореплавання", - заявили у спецслужбі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА