17:55 13.12.2021

В Україні стартував Національний тиждень читання

2 хв читати
В Україні стартував Національний тиждень читання

В Україні стартував Національний тиждень читання, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Про читання і його важливість варто говорити на рівні держави. Навіть не так: це вкрай необхідно. "Навіщо?" – спитаєте ви. Це ж просто книжки… Але маю наочні приклади, чому книжки мають стати щоденною практикою. Бо це далеко не тільки про формування грамотної мови. Це й про навчання і саморозвиток, про можливості для кар’єрного росту, про успіх і вдоволеність життям. На жаль, українці досі не пов’язують читання з успіхом", - написав Ткаченко у Telegram-каналі.

За його словами, лише кожен п'ятий дорослий в Україні читає для самоосвіти, саморозвитку, роботи чи навчання.

"У світі ж все по-іншому. Всі економічно сильні країни мають спільну рису – їхні громадяни активно читають. В даному випадку схема працює приблизно так: держава підтримує книговидавництво та авторів, робить книги доступними та сприяє розширенню ринку. А це впливає на показники читання, заохочує людей писати і купувати книги", - зазначив він.

Ткаченко повідомив, що в Україні щотижня читають лише чверть українців, а щодня відкривають книгу лише 8%.

"Книговидання в світі не стає на паузу. В нашій країні ж ситуація протилежна: обсяг проданих книг впав на 50%. Такі цифри доводять, що реалізація стратегії з розвитку читання якнайшвидше – обов’язкова місія", - наголосив міністр.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА