22:00 15.12.2021

Пріоритети України у Східному партнерстві – модернізація кордонів, цифрова трансформація та енергоефективність

2 хв читати
Пріоритети України у Східному партнерстві – модернізація кордонів, цифрова трансформація та енергоефективність

Пріоритетами України у проекті Європейського Союзу "Східне партнерство" є модернізація кордонів, цифрова трансформація та енергоефективність, заявив президент України Володимир Зеленський, беручи участь у пленарному засіданні 6-го саміту у Брюсселі.

Як передає слова глави держави його прес-служба, подібні зустрічі лідерів країн ЄС та Східного партнерства у рамках самітів мають приносити практичні результати для їхніх громадян.

"Саме в такому контексті ми розглядаємо пріоритети Східного партнерства після 2020 року і економічний та інвестиційний план за результатами саміту. Для нас (України – ІФ) особливе значення мають три флагманські ініціативи цього плану. Перша – це модернізація пунктів пропуску та інфраструктури на кордонах", – заявив Зеленський.

За словами президента, важливим є також укладання угоди про лібералізацію автомобільних перевезень з країнами Європейського Союзу та розширення мережі спільних пунктів на кордонах.

"Друга ініціатива, за словами Володимира Зеленського, стосується цифрової трансформації та ІТ-інфраструктури. Він нагадав, що портал державних послуг "Дія", яким уже користується понад 11 мільйонів українців, вивів Україну в лідери цифрових послуг. На черзі – запуск "Дія. Сіті", що дасть змогу створити найпотужніший ІТ-хаб у Східній Європі, та інші амбітні інноваційні проекти", - сказав він.

Зеленський додав, що практичним результатом на цьому шляху було б скасування плати за роумінг між ЄС і партнерами. "Україна як ніхто готова до повної інтеграції в єдиний цифровий ринок ЄС", - зазначив президент.

"Енергоефективність і воднева енергетика – це третя ініціатива, яка має важливе значення для України та її енергетичної безпеки. Наступного року ми розпочнемо "Велику термомодернізацію" – плануємо утеплити тисячі будинків, шкіл, лікарень. Україна готова стати лідером у розвитку водневої енергетики. Це дозволяє отримати повну енергетичну незалежність та досягти кліматичної нейтральності", - сказав Зеленський.

Він також зазначив, що Україна у всіх вищезгаданих проектах розраховує на підтримку ЄС і міжнародних фінансових інститутів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА