18:08 09.09.2011

Глава УПЦ-КП благословляє Януковича на вирішення "газового конфлікту" з Росією

2 хв читати

Глава Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ-КП) Філарет висловив моральну підтримку президенту України Віктору Януковичу у вирішенні "газового питання" з Росією.

"Вважаю за необхідне через цього відкритого листа від себе особисто і від Української православної церкви Київського патріархату морально підтримати Ваші зусилля, спрямовані на захист інтересів українського народу і встановлення справді партнерських відносин із Росією на основі рівності та взаємної поваги між нашими державами", - йдеться у відкритому листі глави УПЦ-КП на ім'я В.Януковича, розміщеному на сайті Церкви.

У листі наголошується, що "газове питання" напряму не має стосунку до Церкви. "Але з іншого боку в ньому, як у дзеркалі, відображається вся російська політика щодо України, метою якої є зробити нас у всіх головних питаннях залежними від волі Москви". На словах ми чуємо запевнення в "дружбі", "братерстві", "стратегічному партнерстві", "духовній єдності". А на ділі бачимо, що російське керівництво діє щодо України за формулою: "ви нам дайте все і негайно, а ми вам щось колись можливо і дамо", - нарікає патріарх Філарет.

Він також проводить паралелі між впливом Росії на життя Київського патріархату і України як держави: "Лякаючи анафемами і відлученням, РПЦ хоче знову отримати повноту духовної влади в України, - так само, як російське керівництво" торговими війнами "і погрозами намагається втягнути Україну в кабалу "Митного союзу".

"Ми все це бачимо і розуміємо. А тому хочемо морально підтримати Вас, Вікторе Федоровичу, у обстоюванні національних інтересів. Ми, громадяни України, можемо і повинні дискутувати щодо шляхів найкращого розвитку нашої держави. Але коли йдеться про українську державність і незалежність - ми всі маємо стати разом на її захист. Ми молимося, щоб Господь дав Вам сили та мудрості відстояти суверенітет і незалежність України від зазіхань "хороших сусідів", які хочуть задушити нас у "братніх обіймах", - пише глава УПЦ-КП.

В.Янукович є парафіянином УПЦ (МП).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА