06:55 26.05.2022

Окупанти використовують катер ВМС ЗС України поблизу о. Зміїний попередньо з метою подальших провокацій

2 хв читати
Окупанти використовують катер ВМС ЗС України поблизу о. Зміїний попередньо з метою подальших провокацій

Українські захисники виявили поблизу острова Зміїний катер Військово-морських сил Збройних сил України, раніше захоплений російськими військовими в Бердянську і припускають можливість використання його ворогом із метою провокації, повідомляє оперативне командування "Південь".

"Поблизу острова Зміїний виявлено один із малих броньованих артилерійських катерів ВМС Збройних Сил України, захоплений рашистами у Бердянську на початку вторгнення. Ймовірно, ворог намагатиметься використовувати такий катер, ще й під українським прапором, у своїх провокаціях з обстрілом іноземних цивільних суден, а може, і прибережних районів як України, так і інших держав чорноморського регіону", - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що корабельне угруповання ворожих сил у Чорному морі продовжує блокувати судноплавство та роботу портів. Загрози ракетних ударів та висадки десантів не втрачають своєї актуальності.

Крім того, ворог продовжує повітряну розвідку з метою виявлення українських позицій та способів протидії вздовж берегів Одещини та Миколаївщини.

У відомстві зазначають, що вздовж лінії зіткнення на Миколаївщині та Херсонщині ворог здійснив нальоти вертольотами Мі-8 по 2-3 одиниці у групі. Один напад вертольота трійки шляхом обстрілу українськими підрозділами зірвано, а противник ухиляючись від влучень ретирувався на вихідні позиції.

"За результатами обстрілів ворога, зокрема і "Гіацинтом-Б", у населених пунктах уздовж лінії зіткнення виявлено влучення снаряда, що не здетонував, в житловий будинок і одна поранена цивільна особа. Небезпечний снаряд знешкоджений співробітниками ДСНС, потерпілому надано допомогу", - повідомили в ОК "Південь".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА