15:50 14.07.2022

На тимчасово окупованих територіях України зросла кількість обшуків українців - Міноборони

2 хв читати
На тимчасово окупованих територіях України зросла кількість обшуків українців - Міноборони

На тимчасово окупованих територіях України зросла кількість обшуків українців, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"На тимчасово окупованих територіях, за даними Головного управління розвідки, зросла кількість проведення обшуків наших громадян, які вимушено там зараз перебувають: обшуків у місцях їх проживання та у громадських місцях. Під час обшуків осіб, які висловлюють своє публічне невдоволення, окупанти їм погрожують застосуванням зброї, завдають моральних і фізичних травм, незважаючи на стать і вік наших людей", - сказала Маляр на брифінгу в Медіацентрі "Україна - Укрінформ" у Києві в четвер.

За її словами, російські загарбники продовжують посилювати адміністративно-поліцейський режим на тимчасово захоплених українських територіях. У більшості окупованих населених пунктів розширено райони патрулювання озброєними російськими військовослужбовцями з обладнанням додаткових блокпостів, додала Маляр. Вона наголосила, що в такий спосіб російські загарбники намагаються нав'язати місцевій спільноті атмосферу загального страху та примусу населення тимчасово окупованих територій України, примушують їх до співпраці з російськими окупаційними адміністраціями.

"Сьогодні окупанти планують примусову інтеграцію медичної сфери в російські стандарти на тимчасово окупованих територіях і намагаються інтегрувати освітні процеси та освітню сферу на тимчасово окупованих територіях до російських стандартів і прагнуть встигнути зробити це до 1 вересня", - зазначила Маляр.

Вона зазначила, що більшість навчальних закладів на тимчасово окупованих територіях не погоджуються на умови окупантів і відмовляються від співпраці.

"Російський окупант намагається завозити працівників на ті вакансії, які вони не можуть заповнити у сфері освіти, з Криму, з "Донецької республіки", а насправді з також нашої тимчасово окупованої території, і з РФ. Тут примітно те, що громадяни РФ не поспішають їхати працювати на тимчасово окуповані території через те, що бояться обстрілів, тому там є серйозний дефіцит і брак заповнення вакансій", - розповіла заступниця глави Міноборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА