20:17 07.08.2022

Виведені на орбіту Індією супутники втрачені, скоро зійдуть із орбіти

2 хв читати
Виведені на орбіту Індією супутники втрачені, скоро зійдуть із орбіти

Супутники EOS-2 і AzaadiSAT, в неділю виведені на орбіту індійською ракетою-носієм Small Satellite Launch Vehicle (SSLV), втрачені і незабаром зійдуть з орбіти, повідомив голова Організації космічних досліджень (ISRO) Шрі Соманат.

"Ракета показувала себе дуже добре упродовж усієї місії, і коли вона, нарешті, досягла орбіти заввишки 356 км, відбулося відокремлення супутників - EOS-2 та AzaadiSAT. Однак згодом ми помітили аномалію у виведенні супутників на орбіту. Апарати були виведені на еліптичну орбіту замість кругової. Нашою наміченою орбітою була кругова орбіта висотою 356 км, проте ракета змогла вивести супутник на орбіту з апогеєм 356 км (найдальша від Землі точка орбіти) і перигеєм 76 км (найближча до неї)", - результатів запуску Соманат.

Він наголосив, що фахівці виявили причину аномалії, вони планують детально дослідити її, щоб внести коригування до наступних запусків ракети.

"Проблема в основному пов'язана з логікою ракети, за допомогою якої можна визначити несправність датчика і вжити заходів щодо усунення несправності", - пояснив голова організації.

За його словами, супутники не зможуть довго перебувати на орбіті і зараз поступово сходять із неї, щоб потім повернутися в атмосферу. Він зазначив, що "апарати більше не можуть бути використані".

Ракету було запущено зі стартового майданчика Космічного центру імені Сатіша Дхавана, розташованого на острові Шріхарікота на південному сході країни, о 09:18 за місцевим часом.

Ракета доправила на орбіту оптичний супутник дистанційного зондування EOS-2 масою 145 кг. Апарат призначений для зйомки земної поверхні у високій просторовій роздільній здатності. У разі успіху місії він мав би збирати дані про кліматичні аномалії та формувати зображення, які могли б бути використані фахівцями у різних сферах: охороні довкілля, лісовому та сільському господарствах, ґрунтознавстві та гідрології.

Також на орбіту вирушив кубсат AzaadiSat масою 8 кг, на ньому розміщено 75 експериментів, кожен із яких важить близько 50 грамів. Його головним завданням було дати можливість учням із сільських районів Індії проводити наукові дослідження та використовувати супутник в інших освітніх цілях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА