12:32 08.09.2022

Церемонія демонстрації офіційних портретів подружжя Обама відбулася у Білому домі

2 хв читати

У Білому домі відбулася урочиста церемонія, на якій представили офіційні портрети 44-го президента США Барака Обами та його дружини Мішель, повідомляє CBS News.

Церемонія, на якій був присутній Обама з дружиною, відбулася в середу ввечері за місцевим часом.

"Бараку і Мішель, ласкаво просимо додому", - привітав подружжя Обама нинішній президент США Джо Байден.

Портрет Барака Обами написав художник Роберт Маккорді, а Мішель Обами – художниця Шерон Спрунг. Колишнього президента США зображено на портреті у чорному костюмі із сірою краваткою у стилі фотореалізму, характерному для Маккорді. Мішель Обама в блакитній вечірній сукні зображена сидячою на червоному дивані в Червоній кімнаті Білого дому. Спрунг писала портрет Мішель Обами за фотографіями, які вона сама робила.

У відеозаписі, розповсюдженому "Фондом Обами" напередодні церемонії, Маккорді повідомив, що написання портрета Барака Обами зайняло у нього 18 "марафонських" місяців, Спрунг працювала над портретом Мішель Обами вісім-дев'ять місяців.

"Я хотів би подякувати Шерон Спрунг за те, що вона помітила все, що я так люблю в Мішель - її грацію, її інтелігентність, зрештою, вона красива. І я хотів би подякувати Роберту Маккорді за те, що він взявся за багато більш складного суб'єкта, він провів фантастичну роботу зі мною", - сказав Барак Обама, викликавши посмішки у присутніх.

"У молодості я й уявити не могла, що мій портрет висітиме поруч із Жаклін Кеннеді (дружина 35-го президента США Джона Кеннеді) і Доллі Медісон (дружина четвертого президента США Джеймса Медісона). Я й уявити не могла, що буду жити в цьому будинку, і, звісно, що на мене буде покладено обов'язки першої леді", - сказала на церемонії Мішель Обама.

За прийнятою у США традицією після завершення терміну повноважень малюють дві пари офіційних портретів колишнього президента країни та його дружини. Одну пару вивішують у Національній портретній галереї, друга потрапляє до колекції Історичної асоціації Білого дому, яка там само виставлена. Робота над портретами подружжя Обама для Національної портретної галереї завершилась у 2018 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА