13:22 30.07.2021

Українці вважають себе волелюбними, гостинними, патріотичними і хитрими у життєвих питаннях - дослідження

2 хв читати

Київ. 30 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Українці вважають себе волелюбними, гостинними, хазяйновитими, хитрими в життєвих питаннях, патріотичними і працьовитими, свідчить дослідження Українського інституту майбутнього.

Згідно з результатами дослідження "Хто ми? Портрет українців очима українців", яке було презентовано в прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю, українці вважають, що вони: волелюбні, гостинні, хазяйновиті, хитрі в життєвих питаннях, патріотичні, працьовиті й не можуть об'єднуватися надовго.

Що стосується кредо українців, то респонденти виділили: "Слава Україні!", "Героям слава!", "Слава нації, смерть ворогам", "Україна понад усе", "Воля, свобода понад усе", "Все дістало", "Чекаємо змін", "Вижити" і "Моя хата скраю".

Символами України визначено: прапор, гімн, герб, мову, українські пісні й українську музику, національну кухню і національний одяг - вишивка, природа.

Серед цінностей українців респонденти виділили: вільне вираження думки; можливість критикувати владу; індивідуалізм на противагу колективізму; національна приналежність; прихильність до європейських цінностей. Також українцям, згідно з дослідженням, властивості відсутність стабільності й прогнозованості.

Як українська мрія виділені: успішні люди - олігархи, чиновники і прокурори; життя в успішній країні без корупції; мирна країна. На індивідуальному рівні мрія українців: життя з гідною зарплатою і життя в прогнозованій стабільній країні - впевненість у завтрашньому дні.

Фокус-групове дослідження проведено Українським інститутом майбутнього спільно з соціологічною компанією New Image Marketing Group у період із 10 до 15 червня 2021 року на всій території України.

Обсяг вибірки становив 12 фокус-групових досліджень (1 фокус-групове дослідження = 8 учасників). Цільова аудиторія: чоловіки і жінки віком 18 років і старше; три вікові категорії: 18-30 років, 31-54 роки, 55 років і старше; представники різних типів населених пунктів: обласні центри, інші міста (не облцентри) і села; представники різних сфер діяльності, рівня доходу, рівня освіти.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА