11:43 18.10.2022

Костін зустрівся з Мецолою, подякував за практичну допомогу ЄС у розслідуванні воєнних злочинів

1 хв читати

Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з головою Європейського парламенту Робертою Мецолою під час офіційного візиту до Страсбурга, подякував за практичну допомогу у розслідуванні воєнних злочинів та обговорив створення міжнародного компенсаційного механізму, повідомляє Офіс генпрокурора.

"Злочини РФ не мають терміну давності. Злочинці будуть покарані. І я вдячний за практичну допомогу ЄС Офісу генпрокурора у забезпеченні розслідування воєнних злочинів, кількість яких щодня зростає. Перемога справедливості - наша спільна мета", - заявив Костін.

"Мецола зазначила, що Європарламент підтримує всі зусилля щодо притягнення до відповідальності воєнних злочинців. Під час зустрічі також обговорили створення міжнародного компенсаційного механізму, який стане спільною відповіддю на запит постраждалих щодо відновлення справедливості", - йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

Крім того, згідно з повідомленням, генпрокурор запевнив, що реформи в прокуратурі будуть продовжені і буде створено інститут, який захищатиме верховенство права, гарантуватиме чесне, неупереджене та ефективне правосуддя. "Україна докладе всіх зусиль, щоб виконати рекомендації та висновки, ухвалені щодо надання країні статусу кандидата на членство в ЄС", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА