19:43 09.11.2022

Роботодавці використовують українську мову для пошуку співробітників у 84% випадків – опитування Work.ua

2 хв читати
Роботодавці використовують українську мову для пошуку співробітників у 84% випадків – опитування Work.ua

Роботодавці після початку повномасштабного вторгнення розмістили 84% вакансій на ресурсі Work.ua українською мовою та 13% – російською, такі результати представленого у середу жовтневого дослідження Work.ua.

"Найбільш українізованими є великі бізнеси: 96% з них розміщують вакансії українською мовою. Трохи менш українізовані представники мікробізнесу - вони розміщують 77% вакансій українською", - зазначили у компанії.

За її даними, використання державної мови зросло на 30%, а російської впало втричі.

Згідно з результатами опитування, російська мова домінувала у розміщених вакансіях до 2020 року, проте вже у 2021 році українська зрівнялася з нею. До жовтня 2022 року приблизно 38% вакансій розміщувалися російською мовою та 58% – українською, проте минулого місяця російську мову при пошуку співробітників використовували лише 13% роботодавців.

Як зазначає Work.ua, найбільш українізованим містом був і залишається Львів — там розмістили 97% вакансій українською у жовтні проти 87% у першому півріччі 2022 року, тоді як на другому місці Київ – 84% проти 55% раніше. Водночас, найвищу динаміку зростання української мови та падіння російської демонструють Дніпро, Харків та Одеса.

"Стосовно використання мови в резюме претендентів, то там ситуація дещо відрізняється: 66% резюме, створених у жовтні, - українською, 18% - англійською та 16% - російською", - йдеться в результатах опитування.

Українську мову частіше використовує молодь 16-25 років та кандидати 40-44 років – 68% та 69% відповідно. Молодь також демонструє мінімальне вживання російської – 15%, тоді як найбільше використовують російську кандидати 55+ – третина опитаних.

Уточнюється, що найбільше вакансій українською (88%) розміщують учасники опитування в категорії "Адміністрація, керівництво середньої ланки", найменше - 71% - в "IT, комп'ютери, інтернет", проте там найбільша кількість вакансій - 15% - англійською. Найбільше вакансій російською мовою (близько 18%) розміщено у "Робочих спеціальностях та виробництві".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА