12:14 11.01.2023

Українська група з пошуку та конфіскації активів скерувала запити американським колегам щодо конкретних осіб, причетних до злочинів

2 хв читати

Робоча група TaskForce Ukraine (Українська міжвідомча група з пошуку, арешту та конфіскації активів) та KleptoCapture Міністерства юстиції США обміняються списками осіб із потенційно злочинними активами, повідомляє Офіс генерального прокурора.

У повідомленні Офісу генпрокурора в телеграм-каналі в середу значиться, що робоча група TaskForce Ukraine провела онлайн-зустріч з американськими колегами з KleptoCapture Міністерства юстиції США Девідом Лімом, Ендрю Адамсом та Майклом Чу.

"Під час зустрічі обговорили практичні аспекти співпраці та законодавчі особливості Сполучених Штатів Америки щодо конфіскації російських злочинних активів", - ідеться у повідомленні.

"Ми підтримуємо постійний відкритий діалог з міжнародними партнерами та колегами з інших країн. Адже для нас важливо використовувати всі доступні інструменти та механізми для досягнення кінцевої мети - конфіскації активів російських олігархів на користь України", - йдеться у повідомленні з посиланням на першого заступника керівника Task Force Ukraine, радника Офісу президента України Владислава Власюка.

В Офісі генпрокурора наголошують, що українська та американська групи TaskForce обміняються переліками найбільш пріоритетних осіб, які мають потенційно злочинні активи та щодо яких є кримінальні провадження з реальною судовою перспективою.

За інформацією прокуратури, також було обговорено правові інструменти пошуку та арешту активів і механізмів їхньої конфіскації. "Обидві групи користуються схожими юридичними процедурами та інструментами, це дозволить ефективно співпрацювати і надалі", - уточнюють у відомстві.

В Офісі генпрокурора інформують: "TaskForce Ukraine вже направила кілька запитів до американських колег про надання інформації щодо конкретних осіб, які причетні до злочинів. Вони будуть розглянуті незабаром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА