16:28 10.02.2023

Мінкультури вносить пропозицію про відмову від імені Чайковського у назві Національної музичної академії

2 хв читати
Мінкультури вносить пропозицію про відмову від імені Чайковського у назві Національної музичної академії

Міністерство культури та інформаційної політики вносить пропозицію про відмову від імені Чайковського у назві Національної музичної академії України, повідомив міністр Олександр Ткаченко.

"МКІП вже неодноразово виступало з позицією щодо необхідності відмови від імені П.І.Чайковського у назві Національна музична академія України. Ми бачимо бажання студентів, тому шукаємо шляхи вирішення ситуації. МКІП, керуючись нормою частини другої статті 5 та частини першої статті 11 закону України "Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій", вносить пропозицію щодо відмови від імені Чайковського у назві НМАУ", - написав Ткаченко у телеграм-каналі.

Міністр пояснив, що згідно з цією нормою, імена фізичних осіб присвоюють із метою увічнення пам'яті про осіб, які зробили вагомий внесок у боротьбу за незалежність, розвиток Української держави.

"Згідно з дослідженнями музикознавців, діяльність Чайковського не була пов’язана з НМАУ в її історіогенезі, сам композитор ідентифікував себе як "корінна російська людина", - додав міністр.

Ткаченко підсумував, що за результатами розгляду надісланого листа Мінкультури просить музичну академію внести подання для вирішення питання.

Як повідомлялося, у липні Експертна рада Мінкульту рекомендувала відмовитися від імені Чайковського у назві Національної музакадемії.

26 грудня відбулися збори працівників академії, на яких вирішили, що позбавлення назви закладу імені Чайковського потребує додаткового вивчення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА