10:25 16.06.2023

Зеленська вважає важливим надавати максимального розголосу інформації про вчинення російськими військовими сексуального насильства на території України

2 хв читати

Перша леді України Олена Зеленська вважає важливим надавати максимального розголосу інформації про вчинення злочинів сексуального насильства російськими військовими на території України.

"Щонайменше 195 випадків сексуального насильства зафіксовано в Генеральній прокуратурі, і уявіть собі, що значна частина з них, 68 - це лише Херсонщина, на другому місці Київська і на третьому Донецька області. Можна зробити висновок, що там, де окупанти були довше, страждає набагато більше людей", - сказала вона на заході Acting for survivors до Міжнародного дня боротьби із сексуальним насильством в умовах конфлікту в Києві.

За її словами, такі злочини свідчать про геноцидну політику Росії стосовно українців.

"Тому максимальний розголос на цьому етапі - це те, що ми повинні робити. Я не вірю, що це може зупинити багатьох із них, але, можливо, когось може зупинити. Бо вони знатимуть, що їх шукатимуть, і вони понесуть покарання. Через рік, два, п'ять, десять, п'ятнадцять, п'ятдесят років їх усе одно шукатимуть", - заявила Зеленська.

Перша леді також вважає важливим постаратися зробити кроки, які дадуть змогу якомога більше постраждалих від сексуального насильства в умовах конфлікту привести до фахівців, які їм зможуть допомогти.

Крім того, вона наголосила на необхідності робити процес розслідування таких злочинів етичнішим, гуманнішим і комфортнішим щодо жертв.

"А з боку суспільства ми будемо підтримувати і підштовхувати до того, щоб людина йшла і розповідала про це", - додала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА