12:15 03.10.2023

Розрахунок пенсії для громадян із деокупованих територій здійснюватиметься з внесків в українську пенсійну систему - Жолнович

1 хв читати
Розрахунок пенсії для громадян із деокупованих територій здійснюватиметься з внесків в українську пенсійну систему - Жолнович

Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович заявляє, що розрахунок пенсії для громадян з деокупованих територій здійснюватимуть із тих внесків, які було сплачено в українську пенсійну систему.

"Ми вже про це думаємо. У нас є законопроєкт у Верховній Раді, який дозволяє пропорційно обчислювати пенсії. Ці люди в українську систему не сплачували страхових внесків, ми їх порахувати не можемо. Але ж у них є якісь документи, які свідчать, що вони працювали. Їм достатньо буде показати трудову книжку, будь-які інші документи, що підтверджують те, що вони працювали, а ми просто їм зарахуємо проміжок часу в трудовий стаж, щоб вони мали можливість набути права на пенсію", - сказала Жолнович в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, що буде після деокупації зі страховим стажем і пенсіями тих людей, хто працює на тимчасово окупованих територіях.

Водночас вона наголосила, що розрахунок самої пенсії здійснюватимуть із тих внесків, які було сплачено в українську пенсійну систему, тому що немає підстав враховувати внески з окупованих територій.

"Можливо, буде ухвалено ще додаткове рішення, але поки що ми рухаємося в такому ключі. Зрештою, вони матимуть інструменти доплатити. Можливо, будуть інші рішення для окремих категорій. Але ж ми розуміємо, що це все залежатиме від економіки після війни", - підсумувала міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА