21:02 05.10.2023

ВС закрив провадження за скаргою Triantal Investments на визначення Нацбанком пов'язаних із ПриватБанком осіб

2 хв читати
ВС закрив провадження за скаргою Triantal Investments на визначення Нацбанком пов'язаних із ПриватБанком осіб

Верховний суд у середу залишив без задоволення касаційну скаргу компанії Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова Triantal Investments Ltd (Кіпр) на постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 13 грудня 2021 року, яка підтвердила законність рішення Національного банку України (НБУ) про визначення пов'язаних із ПриватБанком осіб.

"Воно (рішення суду) остаточне й оскарженню не підлягає. Верховний суд підтвердив законність постанови апеляційної інстанції, якою провадження у справі було закрито, посилаючись на позицію Великої палати Верховного суду у справі №826/20221/16 за позовом кількох пов'язаних із ПриватБанком осіб до НБУ", - зазначив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

За його словами, позиція Великої палати Верховного суду полягає в тому, що рішення Нацбанку про визначення пов'язаних із банком осіб не може бути оскаржене в суді жодної юрисдикції.

Таким чином, Верховний суд поставив крапку в тривалому судовому процесі, в якому ексакціонер ПриватБанку оскаржував одне з рішень Нацбанку, що стало основою для здійсненої процедури bail-in.

Регулятор нагадав, що компанія Triantal Investments Ltd до націоналізації ПриватБанку була власником 16,7362% акцій банку.

Як повідомлялося, 2021 року Шостий апеляційний суд Києва підтвердив законність рішення НБУ від 13 грудня 2016 року №205 щодо визначення пов'язаних із Приватом осіб, яке було скасовано Окружним адміністративним судом Києва 18 квітня 2019 року за позовом Triantal Investments Ltd.

НБУ 24 травня 2019 року подав апеляції на два вердикти Окружного адміністративного суду Києва від 18 квітня 2019 року, які скасували рішення НБУ щодо виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави та визначення переліку його пов'язаних осіб із ПриватБанком.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Коломойський і Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Ексвласники банку вважають проведену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків. Наразі сторони ведуть судові спори, як в Україні, так і в зарубіжних юрисдикціях.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА