14:15 11.11.2023

Корабель Cargo Dragon пристикувався до МКС

2 хв читати
Корабель Cargo Dragon пристикувався до МКС

Багаторазовий вантажний космічний корабель Cargo Dragon американської компанії SpaceX у суботу здійснив успішне автономне стикування з Міжнародною космічною станцією (МКС), повідомило NASA.

Пристикування до модуля Harmony американського сегмента МКС було здійснено о 5:07 за часом Східного узбережжя США. Корабель доставив на станцію приблизно три тонни продовольства, а також обладнання й матеріалів для проведення десятків наукових експериментів екіпажем станції.

Cargo Dragon у рамках місії CRS-29 було виведено на орбіту Землі напередодні за допомогою ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX, що стартувала з космодрому на мисі Канаверал у Флориді.

Це дев'ятий політ "вантажівки" компанії SpaceX на МКС у модифікації Cargo Dragon 2, який здатний доставляти на станцію на 20% більше вантажу, а також може автономно стикуватися зі станцією без допомоги руки-маніпулятора порівняно з першою версією. Нові кораблі розраховані на п'ять польотів до МКС і назад замість трьох у рамках місій колишніх "вантажівок" Cargo Dragon. Вони можуть залишатися на станції протягом 75 днів проти 40 днів у попередньому варіанті.

Cargo Dragon є єдиним космічним кораблем для постачання МКС, який здатний повертати вантажі на Землю, приводнюючись в Атлантиці. Із жовтня 2012 року до листопада 2023 року компанія SpaceX здійснила 29 пусків вантажних кораблів Cargo Dragon до МКС. Один із них 2015 року закінчився невдачею через аварію ракети-носія.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА