15:31 08.07.2020

Україна допрацює Енергостратегію з урахуванням ініціативи European Green Deal – заступник міністра Демченков

2 хв читати
Україна допрацює Енергостратегію з урахуванням ініціативи European Green Deal – заступник міністра Демченков

Міністерство енергетики України має намір допрацювати нову редакцію Енергетичної стратегії з урахуванням ключових елементів Європейської зеленої угоди (European Green Deal), заявив заступник міністра енергетики України з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков.

"European Green Deal є важливою в контексті євроінтеграції України. Ми розділяємо цілі цієї угоди. Будучи прибічниками політики скорочення викидів парникових газів і декарбонізації економіки, Міненерго планує відобразити ключові елементи цієї європейської ініціативи в новій редакції Енергетичної стратегії", - сказав він під час онлайн-конференції з питання закриття проекту ЄС "Зелена угода ЄС як рушійна сила енергетичного переходу" у вівторок.

Крім того, в рамках Угоди про асоціацію з ЄС Україна вже імплементує 28-му директиву Євросоюзу щодо використання відновлюваних джерел енергії, впроваджує новітні світові інструменти у сфері розвитку біоенергетики й розпочинає підготовку до Водневої концепції.

"Ми також приділяємо увагу розвитку біоенергетики як одного зі шляхів заміщення природного газу, зниження рівня імпортозалежності та зміцнення економіки держави. Враховуючи аграрний статус країни, потенціал для розвитку біоенергетики потужний", - констатував Демченков.

Заступник міністра енергетики також наголосив, що у зв'язку зі стрімким зростанням потужностей об'єктів відновлюваної енергетики (ВДЕ) Україна стикнулася зі значними технічними й економічними складнощами. Тому після тривалих дискусій з учасниками ринку ВДЕ було укладено меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у цьому секторі. Окрім цього, 3 липня Верховна Рада прийняла в першому читанні урядовий законопроект №3658 про умови підтримки ВДЕ.

Як повідомлялося, Європейський Союз схвалює готовність українського уряду стати частиною European Green Deal і підтримуватиме країну в реалізації зеленого переходу.

На початку березня Європейська Комісія представила у Брюсселі проект закону, покликаний досягти "кліматичного нейтралітету" до 2050 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА