10:46 08.09.2017

Міненерговугілля оприлюднило "Енергостратегію України до 2035 року"

2 хв читати
Міненерговугілля оприлюднило "Енергостратегію України до 2035 року"

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України опублікувало на своєму сайті текст "Енергетичної стратегії України до 2035 рік "Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність" одночасно з публікацією в газеті "Урядовий кур'єр" розпорядження Кабміну №605 про затвердження цієї стратегії.

Заступник міністра Наталія Бойко повідомила на своїй сторінці в Facebook, що Міненерговугілля вже розробляє план заходів щодо Енергостратегії та наступного тижня опублікує інформацію про формування робочих груп.

Під час розгляду питання на засіданні уряду віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон висловив зауваження щодо стимулюючого регулювання й ціноутворення на енергетичне вугілля.

"За результатами останнього доопрацювання після засідання урядового комітету з'явилися деякі цікаві речі, які намагаються "зашити" в цю концепцію. Це обов'язковий RAB-тариф, "Роттердам+" через відповідні механізми", - сказав він. Документ був схвалений з умовою триденної доопрацювання.

В опублікованому остаточному документі йдеться лише про необхідність "опрацювання питання про відмову від формування цінової й тарифної політики за принципом "витрати плюс", зокрема шляхом переходу до стимулюючого регулювання тарифів з подальшим переходом на ринкові механізми".

Щодо розвитку вугільного сектора стратегія передбачає ліквідацію державного оптового покупця вугілля і впровадження біржової торгівлі вугільною продукцією.

Згідно з документом, АЕС до 2035 року повинні забезпечувати 50% генерації електроенергії в країні, частка відновлюваних джерел - збільшитися до 12,8%, великої гідроенергетики - до 6,7%, інші обсяги будуть виробляти ТЕС.

На думку авторів документа, Україні необхідно трансформувати свою газотранспортну інфраструктуру для активнішої інтеграції з європейською, залучення в систему безпеки поставок центральної Європи.

В Енергостратегії також зазначено, що Україна ставить перед собою мету перенести точку прийому-передачі транзитних обсягів газу із західного на східний кордон. Автори документа сумніваються в збереженні транзиту російського газу після 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА