11:06 03.05.2022

Змінився керівник ДТЕК ВДЕ

2 хв читати

Виконувачем обов'язків генерального директора ДТЕК ВДЕ призначено директора зі стратегії та розвитку групи ДТЕК Олександра Селіщева.

"Ключовим завданням Олександра Селіщева на новій посаді є відновлення стійкої роботи підприємств компанії, адаптація плану будівництва Тилігульської ВЕС відповідно до поточної ситуації в країні, забезпечення життєдіяльності бізнесу за рахунок підвищення надходжень від продажу електроенергії", - йдеться у повідомленні ДТЕК ВДЕ на сайті.

Згідно з повідомленням, Селіщев приєднався до ДТЕК у 2005 році, зокрема, з 2014 року працював директором зі стратегії та розвитку групи ДТЕК. До цього з 2001 року працював у холдингу SCM.

Зазначається, що Селіщев був одним із засновників напряму зеленої енергетики в ДТЕК, а за його безпосередньої участі реалізовувалися масштабні проекти – будівництво Покровської, Нікопольської СЕС та Тилігульської ВЕС.

"Маріс Куніцкіс, який до цього очолював ДТЕК ВДЕ, продовжить співпрацю з компанією як консультант із іноземних проектів ВДЕ", – зазначили в ДТЕК.

Як повідомлялося, на початку 2021 року "ДТЕК ВДЕ" і данська компанія з виробництва вітротурбін Vestas уклали договір на будівництво першої черги "ДТЕК Тилігульська вітроелектростанція" потужністю 126 МВт. Проект будівництва Тилігульської ВЕС передбачає можливість збільшення потужності до 564 МВт.

Передбачалося, що "ДТЕК Тилігульська ВЕС", інвестиції в яку планувалися розміром 18 млрд грн, розпочне генерацію електроенергії вже у 2022 році. Фінансування будівництва першої черги планувалося за рахунок часткового використання зелених євробондів, випущених у 2019 році на суму EUR325 млн з терміном обігу п'ять років.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА