17:18 30.06.2021

СКМ продовжить інвестиції в медіа - голова компанії

2 хв читати
СКМ продовжить інвестиції в медіа - голова компанії

Найбільша приватна фінансово-промислова група України СКМ, що належить Рінату Ахметову, розглядає свої активи в медіа як бізнес і продовжуватиме інвестувати в них, повідомив голова СКМ Олег Попов.

"Наразі модель доходів на цьому ринку змінюється, і ми будемо продовжувати інвестувати в медіа і дивитися, як працюють нові джерела доходу, як зростають нові сегменти", - сказав він в інтерв'ю "Економічній правді".

За його словами, СКМ не має планів щодо збільшення кількості телевізійних каналів, оскільки "треба впоратися" з наявними.

Попов зазначив, що прибутковість цього бізнесу виявилася не такою високою, як хотіла група.

"Ми вірили в те, що ринок телевізійної реклами зростатиме в Україні за тими самими законами, що й у світі: очікували, що цей ринок буде $500 млн на рік, а він став у районі $200 млн", - пояснив голова СКМ.

Водночас він звернув увагу на онлайн і все, що пов'язане із цифровою платформою в телебаченні, які зростають дуже швидкими темпами.

Попов наголосив, що СКМ не втручається в редакційну політику.

"Медіа Група Україна" (МГУ), яка об'єднує активи СКМ у медіа, у звіті за 2020 рік повідомила про отриману торік поворотну фінансову допомогу від СКМ на 7,67 млрд грн. Більшу її частину було спрямовано на збільшення на 6,89 млрд грн статутного капіталу головного медіаактиву - ТОВ "ТРК Україна" (національний ефірний телеканал "Україна").

Крім того, на початку квітня цього року СКМ виділила МГУ ще 8,37 млрд грн поворотної фінансової допомоги.

Згідно зі звітом, виручка МГУ 2020 року зросла на 52,7% - до 344,92 млн грн, а чистий збиток становив 2 млрд 786,76 млрд грн проти 10,63 млн грн роком раніше.

ТРК "Україна" минулого року скоротила виручку на 27,3% - до 1 млрд 208,97 млн грн, а її чистий збиток становив 1 млрд 214,33 млн грн порівняно з чистим прибутком 679,29 млн грн роком раніше.

Як повідомлялося, крім ТРК "Україна", МГУ об'єднує загальнонаціональний інформаційний телеканал "Україна 24", розважальний молодіжний телеканал "НЛО TV"; тематичні канали "Індиго TV", "Футбол 1"/"Футбол 2"; регіональні телеканали "Донбас", "34 телеканал", "Сигма"; оператора супутникового телебачення Xtra TV; міжнародні канали Ukraine 1/Ukriane 2, NLO TV 1/NLO TV 2; продакшн-компанії "Теле Про", "Допоможемо ТБ"; медіаагентство повного циклу "Медіа Партнерство Баїнг"; новинну групу "Україна", мультимедійну платформу "Сьогодні" - теленовини "Сьогодні" і сайт segodnya.ua; багатоплатформовий проект Vogue UA.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

"Датагруп-Воля" протягом трьох років інвестує понад мільярд грн у розвиток GPON - Шелемба

"Укрнафта" запрошує інвесторів на конкурс із відновлення 20 свердловин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА