14:13 12.01.2018

Лутковська просить Супрун про просвітницьку кампанію щодо важливості вакцинації дітей проти кору

2 хв читати
Лутковська просить Супрун про просвітницьку кампанію щодо важливості вакцинації дітей проти кору

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська направила звернення на адресу в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, в якому звертає увагу на доцільність проведення просвітницької роботи щодо важливості вакцинації дітей проти кору.

"Вважаю, що поряд із закріпленням імперативної норми про обов'язковість проведення щеплень, необхідно проводити всебічну просвітницьку роботу, популяризуючи таким чином цей вид профілактичних заходів. На мій погляд, саме низька інформаційна робота серед батьків дітей, несвоєчасна закупівля вакцин для забезпечення проведення імунізації дітей згідно з календарем профілактичних щеплень призвели до такої несприятливої епідеміологічної ситуації", - йдеться в зверненні В.Лутковської, яке наводить сайт омбудсмена в п'ятницю.

Для забезпечення права дітей на охорону здоров'я, реалізації їхніх прав на отримання освіти, уповноважений Верховної Ради вважає за необхідне невідкладно розпочати кампанію проведення просвітницької роботи серед населення про важливість проведення імунізації дітей і можливі наслідки для здоров'я в разі відмови батьків від проведення обов'язкових щеплень. Вона також просить поінформувати про заходи, що вживаються Міністерством охорони здоров'я, за погодженням норм статей 12 і 15 закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", згідно з якими одночасно передбачено як право батьків на відмову від профілактичних щеплень, так і заборона відвідування дитячих закладів дітьми, що не отримали профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень.

Раніше У.Супрун повідомила, що за 11 місяців 2017 року в Україні зафіксовано 3,382 тис. випадки захворювання на кір, зокрема п'ять летальних випадків (усі - в Одеській області).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА