16:11 25.07.2019

Лікзасоби, що входять до Нацпереліку, мають надаватися безкоштовно

2 хв читати
Лікзасоби, що входять до Нацпереліку, мають надаватися безкоштовно

Усі лікарські засоби, які необхідні для надання послуги з програми медичних гарантій та які входять до Національного переліку лікарських засобів, мають надаватися пацієнту безкоштовно, повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк на прес-конференції в Києві в четвер.

Водночас, за його словами, на дорогі препарати поширюється програма централізованих закупівель через міжнародні організації.

"Усі ліки, необхідні в лікарні на ту послугу, яку оплачує Національна служба здоров'я, і які надаються згідно з Нацпереліком, входять в оплату послуги і мають бути надані. Все, що входить до Національного переліку лікарських засобів, ми не повинні купувати. Є також дорогі ліки, для яких діють програми централізованих закупівель препаратів, зокрема з онкології. Ці препарати централізовано закуповують через міжнародні організації та постачають до лікарень", - сказав він.

Ковтонюк також зазначив, що не всі послуги входитимуть до програми медгарантій.

"Деякі послуги не входитимуть до програми медичних гарантій, за них медичні заклади можуть офіційно стягувати оплату. Це будуть немедичні послуги, зокрема поліпшений сервіс. Також послуги без направлення - якщо пацієнт приходить самостійно, тоді послугу оплачує або він, або страховка, або йому це покриває хтось інший, наприклад місцева влада. Деякі медичні послуги також не входитимуть до програми - це некритичні для нашого здоров'я послуги (стоматологія, окрім дитячої та екстреної) та деякі інші послуги з оздоровлення. Повний перелік таких послуг уточнює НСЗУ, і незабаром його буде оприлюднено", - сказав він.

Крім того, заступник міністра закликав місцеву владу прискорити автономізацію (переведення в некомерційне комунальне підприємство - ІФ) і комп'ютеризацію медзакладів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА