19:52 26.11.2019

Гончарук доручив головам обладміністрацій здійснити аудит зберігання вакцин і анонсував інформкампанію про користь вакцинації

2 хв читати
Гончарук доручив головам обладміністрацій здійснити аудит зберігання вакцин і анонсував інформкампанію про користь вакцинації

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук доручив головам обласних державних адміністрацій здійснити аудит умов і належного стану зберігання вакцин у своїх областях, після чого відзвітувати про результати Міністерству охорони здоров'я.

Відповідне доручення глава уряду дав у вівторок, про що повідомив у своєму Telegram-каналі.

За його словами, у деяких областях України є проблеми з обладнанням, у якому зберігають вакцини. "Використовують холодильники, яким уже понад 30 років! Майже 20% холодильного обладнання закупили ще до 2000 року", - сказав Гончарук, назвавши цю обставину приводом для аудиту.

При цьому, за словами глави уряду, про щеплення в Україні поширюють безліч міфів. "То це небезпечно, то в Україні недостатньо вакцин. Це все неправда. Вакцин у країні вистачить на всіх - вже третій рік поспіль у кожен регіон країни централізовано закуповується ЮНІСЕФ за державні кошти та своєчасно поставляється достатня кількість вакцин для здійснення календарних щеплень", - сказав прем'єр.

Гончарук також наголосив на важливості "всім керівникам обладміністрацій розпочати широку інформаційну кампанію про користь вакцинації та ризики поширення інфекційних хвороб через низький рівень вакцинації серед населення".

Він зазначив, що проти дифтерії не вакциновано кожну другу дорослу людину в Україні, серед дітей нещеплених більше ніж 65%. При цьому рівень вакцинації проти кору, паротиту та краснухи суттєво вищий: серед дітей до року - 76% вакцинованих, до 6 років - 87%. "Тому що минулого року після спалаху кору всі раптом побігли робити цю процедуру. Насправді, все має працювати навпаки. Щеплення мають запобігати спалаху інфекційних хвороб у суспільстві, а не гасити їх", - наголосив прем'єр.

Гончарук зазначив, що своєчасна вакцинація - це питання колективної безпеки людей, "адже коли дев'ять із десяти осіб зробили щеплення, ймовірність захворіти - значно менша".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА