20:38 27.04.2020

Коронавірус заважає вакцинувати дітей від більш небезпечних для них хвороб, ніж COVID-19

2 хв читати
Коронавірус заважає вакцинувати дітей від більш небезпечних для них хвороб, ніж COVID-19

Ситуація навколо коронавірусу COVID-19 підриває міжнародні кампанії з вакцинації дітей від інших захворювань, заявив у понеділок гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус.

"Діти можуть стикатися з порівняно низьким ризиком тяжкого перебігу та летального результату від COVID-19, але їм загрожує значний ризик цього від інших хвороб, яким можна запобігти за допомогою вакцин", - сказав він на брифінгу.

"Щороку вакцинується понад 116 млн дітей, або 86% всіх дітей, які народжуються в світі. Але досі в світі є понад 13 млн дітей, які пропускають вакцинацію. Ми знаємо, що ця кількість зросте через COVID-19", - пояснив Гебреєсус.

Він нагадав, що через коронавірус довелося призупинити вакцинацію проти поліомієліту, а в деяких країнах планові вакцинації або зупинили, або скоротили їх масштаб.

"З початком сезону грипу в Південній півкулі вкрай необхідно, що всі отримали щеплення від сезонного грипу", - сказав глава ВООЗ.

Він поскаржився на те, що ситуацію погіршує страх батьків або опікунів дітей перед COVID-19, який заважає їм відвести дітей на вакцинацію, а також "брехня і дезінформація" про вакцинацію.

Гебреєсус згадав, що за інформацією Глобального альянсу з вакцин та імунізації (GAVI), вже в 21 країні з низьким і середнім рівнем доходів не вистачає вакцин - через перекриття кордонів.

"Дотепер, 14 підтримуваних GAVI кампаній з вакцинації проти поліомієліту, кору, холери, вірусу папіломи людини, жовтої лихоманки і менінгіту були припинені - вони могли б дати імунітет більш ніж 13 млн осіб", - зазначив Гебреєсус.

"Трагічна реальність полягає в тому, що в результаті помруть діти", - сказав він, закликавши міжнародне співтовариство повною мірою фінансувати GAVI, який за словами гендиректора ВООЗ, планує до 2025 року прищепити імунітет за допомоги 18 вакцин ще 300 млн дітей.

Гебреєсус розповів, що робота GAVI з 2000 року дозволила запобігти 13 млн смертей за допомоги вакцинації понад 760 млн дітей у найбідніших країнах світу.

Окремо він згадав малярію: COVID-19, за його словами, може пошкодити профілактичним заходам проти цієї хвороби в 41 країні Африки, що при найгіршому сценарії може спричинити подвоєння кількості летальних випадків від захворювання малярією.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА