15:59 30.01.2021

Першими в Україні вакцинують працівників мобільних бригад з вакцинації та медпрацівників – Степанов

2 хв читати
Першими в Україні вакцинують працівників мобільних бригад з вакцинації та медпрацівників – Степанов

Першими в Україні вакцинують працівників мобільних бригад з вакцинації та медичних працівників клінік, де надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з Covid-19, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"На першому етапі ми вакцинуємо людей з критичним ризиком інфікування і розвитку Covid-19 і тих, хто виконує критичні функції у відповідь на пандемію коронавірусної хвороби", – сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

Міністр повідомив, що також серед перших вакцинують працівників лабораторій, які проводять лабораторні дослідження на Covid-19; всіх співробітників екстреної медичної допомоги, зокрема водіїв; людей, які перебувають у спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках престарілих тощо), а також працівників цих закладів; крім цього, військовослужбовців, які беруть участь в Операції об'єднаних сил.

Міністр нагадав, що на першому етапі планується вакцинувати близько 367,491 тис. осіб. Вакцинацію проводитимуть спеціальні мобільні бригади.

Як повідомлялося, Україна в рамках ініціативи COVAX отримає в лютому 117 тис. доз м-РНК вакцини від Covid-19 Pfizer-BioNTech американського виробництва, а паралельно протягом першого півріччя 2021 року – від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca/Oxford.

Наразі в списку вакцин від GAVI COVAX вакцини AstraZeneca, Pfizer, Novavax. Для рівномірного розподілу вакцин для профілактики коронавірусної хвороби Covid-19 серед країн запропоновано механізм GAVI COVAX. У рамках цього механізму Україна має можливість отримати безкоштовно (за рахунок внесків інших країн-донорів, приватних структур, міжнародних фондів тощо) або за значно зниженою ціною вакцину від коронавірусної хвороби, тільки-но її буде визнано безпечною, ефективною і щойно її зареєструють.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА