14:44 04.02.2021

Вакцинація - це складний логістичний процес - гендиректор PfizerUkraine

2 хв читати
Вакцинація - це складний логістичний процес - гендиректор PfizerUkraine

Вакцинація від COVID-19 - це складний логістичний процес, Pfizer Ukraine вживає всіх необхідних заходів, щоб вакцина з'явилася в Україні, сказала генеральний директор Pfizer Ukraine Зоряна Цілик під час онлайн-зустрічі "Глобальний огляд економіки України", організованої Європейською бізнес асоціацією в четвер.

"Вакцинація - це складний логістичний процес... Але ми не можемо розпочати детальну комунікацію, доки препарат не зареєстрований в Україні. Ми робимо все, щоб це відбулося якомога швидше. Усі уряди укладали договори ще в липні, потрібно було (Україні - ІФ) це зробити раніше. Ми робимо все, щоб вакцина була в Україні, наразі тривають переговори - надія є, шанси хороші", - зазначила Цілик.

На її думку, в Україні варто впровадити електронний паспорт вакцинації.

"Було б добре запровадити електронний паспорт вакцинації, адже практично всі вакцини потребують двох ін'єкцій, і це необхідно якось відстежити. Зручно було б мати дані про вакцинацію у телефоні, якщо ти хочеш пересуватися світом", - вважає Цілик.

Гендиректор Pfizer Ukraine також наголосила, що забезпечити холодовий ланцюжок під час постачання вакцини "простіше, ніж усе це представляють".

"Вакцину поставляють у спеціальних термобоксах, які підтримують необхідну температуру п'ять тижнів. У Європі вакцину розвозить логістична компанія FedEx", - сказала вона, додавши, що Pfizer вакцинуватиме своїх співробітників.

Окрім цього, компанія в 2021 році планує вивести на ринок України вісім нових молекул.

"Ми дуже маленький ринок для Pfizer. Якщо великі розвинені ринки виводять одну-три нові молекули за рік, то ми цього року плануємо вивести вісім молекул. Коли ти виводиш на ринок нові препарати, то це не джерело доходів. Потрібно багато інвестувати - це стосується реєстрації, ввезення тощо. Доступ до інноваційних препаратів можна організувати навіть за такого рівня фінансування, який є нині. Просто необхідно поліпшити структуру витрат", - сказала Цілик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА