16:02 10.09.2021

Вакцини на цьому етапі швидше покликані захищати від важких форм COVID-19, а не добиватися колективного імунітету - ВООЗ

2 хв читати
Вакцини на цьому етапі швидше покликані захищати від важких форм COVID-19, а не добиватися колективного імунітету - ВООЗ

Програми з вакцинації від COVID-19 на нинішньому етапі забезпечують насамперед захист людей від важких форм захворювання, а не забезпечують колективний імунітет, заявив регіональний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з питань Європи Ганс Клюге.

"Гадаю, головною метою вакцинації тепер стало насамперед запобігання важким формам захворювання, запобігання смерті", - заявив Клюге, слова якого наводить газета "Фігаро".

Видання нагадує, що в травні 2021 року Клюге вважав, що "пандемія завершиться, коли ми доб'ємося вакцинації 70% (населення планети - ІФ)". Відповідаючи у п'ятницю на запитання про те, чи в силі ця оцінка, він наголосив, що давав таку оцінку, оскільки "на той момент (в травні - ІФ) ще не було видно поширення нових, заразніших і сильніших штамів". "Фігаро" пояснює, що чим легше передається вірус, тим вище має бути відсоток щеплених або перехворілих жителів, щоб домогтися колективного імунітету.

Клюге також закликав подумати про те, як боротися проти COVID-19 у тому випадку, якщо цей вірус не вдасться повністю викорінити. "Якщо ми припустимо, що COVID-19 продовжить мутувати і залишиться з нами, як, наприклад, грип, то нам потрібно розрахувати, як поступово змінювати нашу стратегію з вакцинації. (...) Нам потрібно отримати вкрай важливу інформацію про те, як діє введення додаткових доз вакцини", - сказав він.

"Фігаро" наголошує, що низка фахівців тепер вважають, що коронавірус COVID-19 неможливо буде повністю викорінити за допомогою однієї лише масової вакцинації. Водночас експерти зазначають, що щеплення, проте, відіграють ключову роль у боротьбі проти коронавірусної інфекції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ситуація з туберкульозом залишається складною по всій країні, найбільший рівень захворюваності в п'яти областях

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА