20:59 27.10.2021

Рівень вакцинації від поліомієліту в Україні - 53%, міжнародні партнери закликають українських батьків прищепити дітей

2 хв читати
Рівень вакцинації від поліомієліту в Україні - 53%, міжнародні партнери закликають українських батьків прищепити дітей

Рівень вакцинації дітей від поліомієліту в Україні становить лише 53%, що небезпечно для здоров'я населення, повідомляє Центр громадського здоров'я України.

"На сьогодні під загрозою всі невакциновані діти віком до п'яти років. Поліомієліт може викликати параліч на все життя, а іноді призвести до смерті. Я закликаю батьків не ризикувати здоров'ям своїх дітей", - наводить прес-служба Центру слова головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, сказані ним під час брифінгу, присвяченого Всесвітньому дню боротьби з поліомієлітом.

Крім нього, вакцинувати дітей від поліомієліту закликали також представники Всесвітньої організації охорони здоров'я, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Центру контролю та профілактики захворювань США (СDC).

"Поліомієліт у будь-якій країні світу становить загрозу всім дітям. Дуже важливо, щоб ваші діти отримали щеплення за національним календарем. Від поліомієліту немає ліків, а вакцинація - єдиний можливий захист", - зазначив голова офісу ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Поліомієліт - інфекційне захворювання, викликане поліовірусом, який поширюється від людини до людини через фекалії та слину, якими забруднені руки, їжа та вода.

Перебіг хвороби характеризується ураженням центральної нервової системи з подальшим паралічем. Хвороба не лікується і може спричинити смерть. Єдиним способом запобігти зараженню поліомієлітом є вакцинація.

Як повідомлялося, на початку жовтня в Україні зафіксували та підтвердили випадок паралічу, зафіксований у півторарічної дитини з Рівненської області. Параліч був викликаний зараженням поліовірусом.

Батьки дитини свідомо відмовилися від щеплень від поліомієліту, передбачених медичними стандартами, за релігійними переконаннями.

Пізніше стало відомо, що на Рівненщині проведуть додатковий тур імунізації дітей від поліомієліту для недопущення поширення захворювання на території регіону. Обласна комісія ТЕБ та НС також ухвалила рішення про те, що невакциновані діти не будуть допущені до навчання. Вони будуть забезпечені іншими формами навчання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА