19:06 15.04.2022

ВООЗ передасть фармкомпанії "Дарниця" технологію виробництва вакцин на основі мРНК для України

2 хв читати
ВООЗ передасть фармкомпанії "Дарниця" технологію виробництва вакцин на основі мРНК для України

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) передасть для України технологію виробництва вакцин на основі мРНК, технологія буде передана фармкомпанії "Дарниця", повідомляється в пресрелізі ВООЗ.

Згідно з ним, Україна приєдналася до списку країн, які отримали підтримку від глобального центру ВООЗ з передачі технологій для виробництва вакцин на основі мРНК в Південній Африці.

"ВООЗ оцінила і обрала фармацевтичну компанію "Дарниця" як виробника, що має потенціал для оволодіння технологією мРНК для виробництва вакцин та інших медичних товарів", - повідомляє організація.

Водночас наголошується, що наразі Центр ВООЗ з передання технологій для виробництва вакцин на основі мРНК вже вибрав 15 реципієнтів.

ВООЗ і партнери працюватимуть з урядами цих країн і з виробниками-реципієнтами, щоб розробити дорожню карту і забезпечити необхідну підготовку і підтримку ефективної передачі технологій.

ВООЗ продовжує розглядати заявки та співпрацювати з місцевими органами влади для виконання місії цього центру організації з розширення виробничих потужностей для мРНК-вакцин, щоб поліпшити доступ до цих інструментів у нужденних районах.

Фармацевтична компанія "Дарниця" - лідер фармринку України в натуральному вираженні. Компанія заснована в 1930 році. Стратегічні напрямки розвитку портфеля - кардіологія, неврологія та вирішення проблем болю. Згідно з єдиним Держреєстром юридичних осіб та фізосіб-підприємців, бенефіціарами компанії є сім'я Загорій.

За підсумками 2020 року "Дарниця" збільшила чистий прибуток на 33,7% порівняно з 2019 роком – до 814,994 млн грн. Активи збільшилися на 24,8% - до 4,3 млрд грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА