19:22 28.11.2012

Бригинець заявляє про знищення пам'ятника Першому столичному трамваю

2 хв читати

У неділю, 25 листопада, з Поштової площі зник пам'ятник Першому київському трамваю, який було встановлено на місці, звідки він вирушив у свій перший рейс Володимирським узвозом, повідомив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець (фракція "БЮТ-Батьківщина").

"Як зазвичай, у вихідний день не відомо куди зник черговий пам'ятник у центрі Києва. Так своєрідно київська влада відзначила 120-річчя київського електричного трамвая, який у 1892 році вперше в історії Російської імперії почав курсувати саме в Києві", - цитує О.Бригинця його прес-служба в середу.

Депутат звернувся до голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександра Попова з проханням надати інформацію, на підставі чого в центрі Києва було знесено пам'ятник Першому київському трамваю і чи планують його повертати на місце колишнього Олександрівського узвозу (нині Володимирський узвіз).

"З моменту початку реконструкції Поштової площі вже встигли розібрати, а потім заднім числом списати міст через Набережне шосе, демонтувати Пам’ятник загиблим морякам Дніпровської флотилії, через будівельні роботи почав руйнуватися Поштовий будиночок, а тепер зник пам’ятник Першому київському трамваю. Все це свідчить про те, що влада або не знає, що буде відбуватися на Поштовій площі вже завтра, або приховує це", - заявив О.Бригинець.

Депутат вимагає від О.Попова оприлюднити проект реконструкції Поштової площі, оскільки на ній постійно трапляються непередбачені скандали. Крім того, депутат звернувся до київської міліції з проханням встановити місце знаходження цього пам’ятника.

"Мене цікавить, якщо йдеться про демонтаж пам’ятника трамваю, як це було з пам’ятником морякам, то чи були відповідні дозволи на його знесення. Або ж це зробили, як заведено в КМДА, без дозволів, а згодом заднім числом прийматимуть рішення про його демонтаж", - зазначив він у зверненні.

Водночас, як повідомляє прес-служба Київської держадміністрації, пам'ятник Першому київському трамваю тимчасово демонтували на період укріплення підпірної стіни розв'язки, яка наразі будується на Поштовій площі. Щоб не пошкодити пам'ятник під час проведення будівельних робіт, його було демонтовано і транспортовано до реставраційної майстерні. У майстерні пам'ятник перебуватиме три тижні, після чого його повернуть на звичайне місце.

Пам'ятник першому трамваю було встановлено в 1992 році з нагоди 100-річчя київського трамвая.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА