10:31 10.12.2012

У "Батьківщині" розцінили внесення кандидатури Азарова на посаду прем'єра як знущання зі співвітчизників

2 хв читати

Подавши на розгляд Верховної Ради України кандидатуру Миколи Азарова на посаду прем'єр-міністра, президент Віктор Янукович узяв на себе відповідальність за провал реформ, поглиблення кризи й подальше зубожіння громадян у країні, йдеться в заяві об'єднаної опозиції "Батьківщина", оприлюдненій на її сайті в неділю.

"Діяльність попереднього уряду, очолюваного Азаровим, стала справжнім стихійним лихом для нашої держави. З 2010 року золотовалютні резерви України зменшилися на 12 млрд.... Урядування Азарова ознаменувалося падінням промислового виробництва... Сьогодні кожен 11-й українець безробітний, а 36 млн українців живуть за межею бідності. Показовим стало завершення 2012 року, яке... вилилось у систематичні затримки із виплати заробітних плат бюджетникам, відключення газу для цілої низки міст, кризу недофінансування соціальних програм. Цей уряд ратифікував харківські угоди й подарував територію України російській військовій базі, підтримав закон, спрямований на знищення української мови", - йдеться в заяві.

На думку авторів заяви, "за таких провальних результатів Микола Азаров не має жодного професійного та морального права знову очолювати Кабінет Міністрів. Тому повторне внесення його кандидатури на посаду прем’єр-міністра виглядає не інакше, як знущання з українського суспільства зі сторони президента Януковича, який несе особисту і повну відповідальність як за уряд, так і за всю ситуацію в державі", - наголошують у "Батьківщині".

В опозиції також упевнені, що "перестановки членів уряду нічого не змінять в Україні. В Україні змінить усе новий президент. І це буде не Янукович", - резюмується в заяві.

Як повідомлялося, В.Янукович вніс на розгляд Верховної Ради кандидатуру М.Азарова на посаду прем'єр-міністра України. Про це повідомила прес-служба глави держави в неділю.

3 грудня прем'єр М.Азаров звернувся до глави держави з заявою про відставку у зв'язку з обранням народним депутатом. В.Янукович прийняв відставку прем'єр-міністра й усього складу Кабінету Міністрів. Відповідний указ №673/2012 глава держави підписав 3 грудня, повідомляється на його офіційному сайті. Указ набуває чинності від дня його опублікування. Цим самим указом президент доручив Кабміну продовжувати виконувати свої повноваження до початку роботи нового складу уряду після його формування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА