19:38 24.12.2012

Янукович призначив два Кабміни: з Арбузовим, що контролює всіх міністрів, і Азаровим без підлеглих - Тимошенко

2 хв читати
Янукович призначив два Кабміни: з Арбузовим, що контролює всіх міністрів, і Азаровим без підлеглих - Тимошенко

Президент України Віктор Янукович, призначивши міністрів нового уряду, продовжив політику монархізації та фактично створив два Кабінети Міністрів, вважає екс-прем'єр України Юлія Тимошенко.

"Теза про продовження політики монархізації країни яскраво підтверджує присутність членів сім'ї Януковича на всіх головних посадах у силових і фінансових структурах уряду", - йдеться в заяві Ю.Тимошенко, опублікованій на сайті партії "Батьківщина".

Екс-прем'єр зізналася, що після оголошення складу уряду їй стало щиро шкода прем'єр-міністра Миколи Азарова - "він лише номінально обіймає посаду керівника уряду і не є фактичним прем'єр-міністром".

"Сьогодні Янукович фактично призначив два уряди: перший - з прем'єром Арбузовим, якому де-факто будуть підконтрольні всі міністри, а другий - уряд у складі одного Азарова, у якого є гарний портфель, але немає підлеглих - це приблизно, як мати генеральські погони, але залишитися без армії", - зазначає Ю.Тимошенко.

Вона також нагадала, що в уряді фігурує представник так званої "групи "РосУкрЕнерго"- Юрій Бойко (призначений віце-прем'єром - ІФ)." Звичайно, у нього є кошти, відмиті від угод із купівлі газовидобувних вишок, є також сумно відомий фахівець з питань LNG-терміналів - іспанський лижний інструктор, однак справжньої влади в Бойка немає", - висловила думку Ю.Тимошенко.

"Аналіз складу цього уряду ще раз підтверджує тезу про те, що родина Януковича в цій конкуренції перемогла олігархів .... Сьогодні нічого нового або кардинального не відбулося і не могло відбутися, оскільки наразі країною править Сім'я. Зміни можливі лише без Януковича", - підсумувала екс-прем'єр.

У понеділок президент України Віктор Янукович здійснив низку кадрових призначень до нового уряду прем'єра М.Азарова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА