10:47 28.12.2012

Пинзеник: Рiк, що минає, був роком "блукань мiж стабiльнiстю i добробутом"

2 хв читати
Пинзеник: Рiк, що минає, був роком "блукань мiж стабiльнiстю i добробутом"

Рiк, що минає, був роком блукань мiж стабiльнiстю i добробутом, переконаний екс-мiнiстр фiнансiв України, заступник голови парламентської фракцiї "УДАР" Вiктор Пинзеник.

"Нас вели то до одного берега, то до iншого, але так i не привели нi до стабiльностi, анi до добробуту. Незважаючи на щоденнi заяви уряду про економiчне зростання, економiка пiшла на спад", - йдеться в прес-релiзi, поширеному прес-службою депутата в п'ятницю.

"Вже другий квартал поспiль виробництво перебуває в мiнусi. Невеликий плюс за пiдсумками року можливий завдяки позитивним показникам перших двох кварталiв. Однак цей показник буде далеким вiд економiчних прогнозiв, на якi орiєнтувалися на початку року пiд час розрахунку бюджету. Але головне - позитивна динамiка економiки, на жаль, вже в минулому", - зазначає В.Пинзеник.

За його словами, доводиться констатувати загострення фундаментальних проблем України. Зокрема, вiдновлено тенденцiю зростання дефiциту бюджету i "посилюється хибна практика жити в борг", можливостi для обслуговування якого в 2012 роцi погiршилися, оскiльки уряду "все важче позичати кошти".

За словами екс-мiнiстра фiнансiв, рiк, що минає також не додав оптимiзму iнвесторам. Також чинником ризикiв залишається проблема з обмiнним курсом, який, за наявного дисбалансу i за вiдсутностi потрiбних професiйних дiй, важко передбачити. "Це не дає можливостi реалiзувати фундаментальну рiч для будь-якої економiчної дiяльностi - зiставити доходи i видатки", - наголосив В.Пинзеник.

При цьому народний обранець зазначає, що, судячи з того, за якими правилами, принципами формувалася нова урядова команда, "надiй на адекватнi та професiйнi дiї дуже мало".

"Не є проблемою знайти грошi. Вони є в Українi, в свiтi. Але для того, щоб вони працювали на українську економiку, потрiбно усунути загрози фiнансовiй стабiльностi, лiквiдувати старi та постiйно наростаючi новi ризики", - наголосив вiн.

"Рiк не став таким потрiбним для країни проривом. Нинiшня ситуацiя вимагає професiйних, грамотних, чесних дiй. Країна та її влада мають навчитися жити за коштами. Ми повиннi дати країнi та свiту сигнал, що припиняємо жити в борг, що у нас усуваються перепони для ведення бiзнесу, що ми готовi рухатися, i знаємо, куди. Тодi жоден майбутнiй рiк не буде для нас роком блукань", - резюмував В.Пинзеник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА