11:58 09.01.2013

Азаров доручив за мiсяць доопрацювати законопроект про внутрiшню торгiвлю, спрямований на захист українських виробникiв

2 хв читати
Азаров доручив за мiсяць доопрацювати законопроект про внутрiшню торгiвлю, спрямований на захист українських виробникiв

Прем'єр-мiнiстр України Микола Азаров доручив мiнiстру економiчного розвитку i торгiвлi Iгорю Прасолову завершити протягом мiсяця доопрацювання законопроекту про внутрiшню торгiвлю.

Вiдкриваючи засiдання уряду в середу, вiн зазначив, що документ має, насамперед, усунути наявнi диспропорцiї, якi гальмують розвиток внутрiшнього ринку в країнi.

"Чому цей закон такий важливий, принциповий для нас? Тому що очевиднi диспропорцiї, якi склалися в торгiвлi, гальмують розвиток внутрiшнього ринку i порушують права та iнтереси як покупцiв, так i виробникiв, i навiть продавцiв. Особливо представникiв малого та середнього бiзнесу. Тому доопрацювання законопроекту "Про внутрiшню торгiвлю" треба прискорити й заручитися щодо нього пiдтримкою громадськостi. Доручаю мiнiстру економiчного розвитку i торгiвлi завершити цю роботу протягом мiсяця", - сказав прем'єр.

М.Азаров також повiдомив про намiр найближчим часом особисто обговорити основнi положення документа з Радою пiдприємцiв при Кабмiнi.

Прем'єр-мiнiстр звернув увагу на те, що внутрiшнiй ринок здебiльшого дуже лояльний до iмпортного "ширпотребу", i вважає неприпустимим встановлення власниками окремих торгових площ бiльшої орендної плати для вiтчизняних виробникiв, нiж перекупникам iмпортного товару.

М.Азаров також наголосив на необхiдностi створення стимулiв для розвитку сучасної торгiвлi в селах, запобiгання встановленню необґрунтовано високих торговельних надбавок.

Як повiдомлялося, урядовий законопроект про внутрiшню торгiвлю №9443 було зареєстровано в парламентi 10 листопада 2011 року. Однак через велику кiлькiсть неузгоджених норм i положень, а також концептуальну невiдповiднiсть основним засадам розвитку торговельної дiяльностi в Українi парламент попереднього скликання так i не ухвалив його.

Рада пiдприємцiв при Кабмiнi зазначала, що ухвалення закону в запропонованiй редакцiї може мати негативнi наслiдки для бiзнесу, оскiльки деякi його норми й положення спрямованi на адмiнiстративне втручання в господарську дiяльнiсть суб'єктiв пiдприємництва, передбачають надмiрне держрегулювання цiн, надбавок та iнвестицiй, загалом суперечать принципам вiльної конкуренцiї та ринкової економiки.

За даними Державної служби статистики України, частка продажу споживчих товарiв, вироблених на територiї України, через торговельнi мережi пiдприємств у 2011 роцi становила 61,9% (у 2010 р. - 64,3%), зокрема продовольчих товарiв - 87,2% (у 2010 р. - 88,2%), непродовольчих товарiв - 47,2% (у 2010 р. - 50%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА