13:00 22.01.2013

Немиря знову піде на допит до Генпрокуратури у справі щодо перевірки фінансування "Батьківщини" через офшори

2 хв читати

Народний депутат фракції "Батьківщина" Григорій Немиря у вівторок знову піде на допит у слідче управління Генеральної прокуратури.

"Сьогодні в черговий раз я маю прибути на допит до Генеральної прокуратури", - сказав Г.Немиря на прес-конференції у вівторок у Києві.

За його словами, на ім'я керівництва Верховної Ради надійшов лист за підписом керівника Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України, який супроводжувався відповідним порядком про виклик на допит. Депутат повідомив, що такий лист на ім'я керівництва парламенту надходить вже не вперше.

Відповідаючи на уточнююче запитання, з якого приводу його викликають на допит, Г.Немиря процитував текст відповідного листа: "У провадженні Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України перебуває кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 21 листопада 2012 року, за фактом скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 358, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 213, ч . 3 ст. 159 Кримінального кодексу України ".

Як повідомлялося, в 2012 році асоціація "Український правозахисний альянс" подала позов до Г.Немирі, бажаючи з'ясувати, з якими британськими PR-компаніями він співпрацював у бутність віце-прем'єром. Подільський районний суд Києва, згідно з повідомленнями ЗМІ, прийняв цей позов до розгляду.

Крім того, деякі медіа посилаються на сайт nemyrialeaks.com, на якому викладені нібито копії документів з інформацією про рахунки, за якими, як припускають автори цього сайта, Г.Немиря впродовж кількох років оплачував PR-послуги британської компанії Ridge Consulting.

Адвокат Г.Немирі Микола Титаренко повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що Подільський районний суд Києва зобов'язав Г.Немирю надати інформацію асоціації "Український правозахисний альянс" щодо публікацій на сайті nemyrialeaks.com.

"Суд визнав неправомірною бездіяльність Г.Немирі у частині ненадання коментарів із приводу публікацій на сайті nemyrialeaks.com", - розповів М.Титаренко.

Перший заступник генпрокурора Р.Кузьмін 19 грудня 2012 року повідомив, що прокуратура перевіряє факти фінансування партії "Батьківщина" з 2007 до 2010 року через офшорні компанії, на допит викликають Г.Немирю. За його словами, Г.Немиря, а також кілька членів "Батьківщини" не приходять до прокуратури.

У свою чергу, в партії "Батьківщина" запевнили, що Г.Немиря ходить на допити.

Адвокат Г.Немирі категорично спростовує будь-яку причетність свого підзахисного до нібито незаконного фінансування партії "Батьківщина" через офшори.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА